Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΣΕΙΣ μας χρωστάτε!


Της Αθηνάς Παπαδοπούλου


Μια γνωστή μου βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βέλγιο. Μα αντί να ξεφύγει από το δράμα που ταλανίζει τη χώρα μας, της το θύμιζαν κάθε τρεις και λίγο. «Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες», μας είπε από το τηλέφωνο. «Μας λένε κλέφτες και λωποδύτες».


Αξιωματούχοι της Ε.Ε. απεκάλεσαν την Ελλάδα «λαθρεπιβάτη της Ευρωζώνης».


Και σ’ ένα γερμανικό άρθρο τις προάλλες διάβαζα, πως η λέξη «Έλληνας» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει φτάσει να χρησιμοποιείται μεταφορικά για τον απατεώνα.


Και θα ‘θελα εγώ, μια αδαής νεανίσκη από την επαρχία, να θέσω τα εξής ερωτήματα σε όλους αυτούς που τολμούν να μας πιάνουν στο στόμα τους:
Ποιος είναι ο πραγματικός κλέφτης και απατεώνας; Ποιος είναι ο τοκογλύφος, που κλέβει με ψευτιές κι εκφοβισμούς, αλλά νόμιμα πάντα, τον έχοντα ανάγκη; Ποιος είναι ο δυνάστης, που έχει φτάσει έναν όμορφο λαό στην εξαθλίωση, τη μιζέρια, την απόγνωση και την αυτοκτονία; Πού είναι η ανθρωπιά τους; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που μιλούν έτσι για ‘μας; Πώς τολμούν, όταν σ’ εμάς οφείλουν ακόμη και την πολιτισμική τους ύπαρξη;


Εμείς δεν τους χρωστάμε τίποτα! Επωμιστήκαμε ένα χρέος που δε μας ανήκει, ένα χρέος επίπλαστο! Εκείνοι όμως μας χρωστούν πολλά…


Μας χρωστούν τα παπούτσια που φορούν – γιατί εμείς τους δώσαμε πολιτισμό. Την όποια σκέψη κάνουν – γιατί εμείς την κάναμε πρώτοι . Τη γλώσσα που μιλούν – γιατί η μάνα της είναι η ελληνική!


Σας έχουμε ξεχρεώσει προ πολλού, κύριοι! Εκτός αν θέλετε να τα βάλουμε κάτω με το ζύγι και να μας δώσετε ο καθένας από ΕΝΑ μόνο ευρώ για κάθε ελληνικής προελεύσεως λέξη, που υπάρχει στο λεξιλόγιό σας, για κάθε ιδέα μας που υιοθετήσατε και φυσικά για κάθε νεκρό που μας πήρατε…! Τολμήστε, κάντε τον υπολογισμό, και θα δείτε πως ΕΣΕΙΣ μας χρωστάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου