Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ



Ο απερχόμενος πολιτικός κόσμος- κύριος δημιουργός της κρίσης- επιχειρεί την αγκίστρωση του στην εξουσία, με την σύμπλευση φαινομενικά ετερόκλητων αλλά τελικά πανομοιότυπων δυνάμεων. Έτσι η κυρία Μπακογιάννη που ενισχύθηκε από το μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη, βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τη Νέα Δημοκρατία. 

Το μεγάλο φιλο- ευρωπαϊκό μέτωπο, δηλαδή όλοι αυτοί που οδήγησαν στην εξάρτηση και τη χρεοκοπία, πλην Πασόκων και αριστερών, συμπτύσσονται ευρισκόμενοι σε πανικό, αφού ορισμένοι εξ' αυτών δεν διαθέτουν πλέον ούτε τις σίγουρες βουλευτικές έδρες.

Στο νέο μεγάλο μπλοκ, που συγκροτεί η Νέα Δημοκρατία καλείται και Γ. Καρατζαφέρης, που έχοντας πλήρως καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση του προσφέρεται μια σχεδία διάσωσης για αυτόν και ίσως, κάποια, από τα προβεβλημένα υπερβολικά στελέχη του.

Προ του κινδύνου της οριστικής διάλυσης, θα έχουμε και πάλι μια παράταξη με μόνη ιδεολογική αναφορά το ευρώ και την ευρωζώνη που έχουν ταχθεί να υπηρετούν με κάθε τίμημα, με κάθε μέσον.

Όποια και αν είναι η έκβαση αυτών των εκλογών έχουμε δύο βέβαια συμπεράσματα, πρώτον ότι το αίσχος της μεταπολίτευσης έχει γίνει ευρύτατα γνωστό και συνειδητά απορρίπτεται ο πολιτικός κόσμος από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και δεύτερο ότι φθαρμένες προσωπικότητες όπως η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης δεν πρόκειται ποτέ πια να αποτελέσουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις για το σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου