Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ


Όσο το σύστημα αποσυντίθεται, τόσο περισσότερο ο πολιτικός κόσμος εκτίθεται. Μαζί με αυτούς και ορισμένοι, που με θρασύτητα αυτοπροσδιόριζαν την πολιτική τους παρουσία ως πατριωτική.
Έτσι ο νέος κίνδυνος που ανακάλυψε το κατοχικό κράτος είναι η άνοδος του ΣΥ.ΡιΖ.Α.
Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σχηματισμός αυτός αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις της αριστεράς που κυρίως αντιδρούν σε κάθε εθνική ιδέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία επίσης ότι το πρόγραμμα τους είναι μνημείο ασυναρτησίας, αντεθνικών επιλογών και αντιδραστικών συνταγών στείρου παρασιτισμού.
Αλλά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να απευθύνει πατριωτικό προσκλητήριο, η παράταξη που συνειδητά εκχώρησε την κυριαρχία, έφερε την κομματοκρατία, οικοδόμησε το διεφθαρμένο κράτος και έφερε στη φτώχια το μισό ελληνικό πληθυσμό.

Σε αυτό το προσκλητήριο λοιπόν, ανταποκρίθηκαν ήδη,
η κα Μπακογιάννη που μας είχε δηλώσει δημοσίως ότι αν δεν εκλεγεί θα αποχωρήσει... Ο Θάνος Πλεύρης που αφού εκλέχτηκε δύο φορές Βουλευτής γιατί τον έλεγαν Πλεύρη και εξαργύρωνε την αναγνωρισιμότητα του πατρός του και ο Κιλτίδης για τον οποίο ξεχνάμε από που έρχεται και που πάει.... Ακόμα, έπεται ο Ανατολάκης για να συνεχίσει το σημαντικό κοινοβουλευτικό του έργο και ο Βελόπουλος που ενοχλήθηκε για τη συμπεριφορά των στελεχών του Λ.Α.Ο.Σ προς τον Πλεύρη…

Επειδή η γελοιότητα, η ιδιοτέλεια και η ματαιοδοξία δεν έχουν όρια, τώρα μπορεί ο εκλογέας, αυτό το τραγικό πρόσωπο της νεοελληνικής παράνοιας, να παρακολουθήσει τι πραγματικά σημαίνει πολιτική σκηνή στην Ελλάδα του 2012.
Ο δε Καρατζαφέρης, πρόσωπο που προσφέρεται για ειδική παρατήρηση καθώς, συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που συνθέτουν την σύγχρονη ελληνική παρακμή, διαμαρτύρεται για την διάλυση του καρναβαλικού του κόμματος. Ίσως, το γεγονός αυτό να έχει την αξία του. Αλλά θα πρέπει στο μέλλον να παρακολουθήσουμε την πορεία και των υπολοίπων που ξεκίνησαν την κοινοβουλευτική τους διαδρομή , ακριβώς για να δούμε πόσο τυχαία ήταν η ανάμιξή τους...

Τώρα όσο για τις δηλώσεις Κωνσταντίνου Πλεύρη περί της καταδίκης των αποστατών και της παρουσίας του στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ, αναλογιζόμαστε ποιά είναι τα όρια του θράσους. Αφού επέβαλε το γιό του ως εκλεκτό του εθνικισμού, έρχεται τώρα να πολιτευθεί και ο ίδιος, με την ελπίδα μήπως προκύψει καμία έδρα ακόμα.
Δεν μας έφταναν οι Μητσοτάκηδες, οι Καραμανλήδες, οι Παπανδρέου και τόσοι άλλοι, έπρεπε να δώσει και ο εθνικός χώρος δείγματα οικογενειοκρατίας.
Στην περίπτωση Πλεύρη οφείλουμε να σταθούμε σοβαρά. Αν οι πράξεις,  βρίσκονται σε απόλυτη δυσαρμονία με το λόγο, τότε τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα. Η ευθύνη, ανδρών που είχαν ηγετικό ρόλο και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση των συμφερόντων του εθνικισμού, έπραξαν με αυτό το τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, είναι τεράστια. 
Το πολιτικό τέλος του Καρατζαφέρη ήταν μοιραία συνέπεια της ιδεολογικής του ανυπαρξίας και των διαρκών ελιγμών του. Η στάση όμως όσων είχαν κυριολεκτικά ευεργετηθεί κρίνεται και δηλώνει ότι είναι άξιοι συνεχιστές του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, που γνωρίζει ακόμα στιγμές δόξας.....

Άγνωστοι περίεργοι τύποι, οικογένειες ολόκληρες, ποδοσφαιριστές, πρώην υπουργοί -που ήταν πρώην ή άραγε τέως εθνικιστές;-, λάτρεις της δημοσιότητας, εξαρτημένοι με το φακό, αδέλφια διασήμων, τραγουδιστές, νταήδες, έμποροι διαφόρων αξεσουάρ, ένας ετερόκλητος θίασος όπου η σοβαρότητα για να επιβληθεί είναι μάλλον απαραίτητος ο στρατιωτικός νόμος. 
Οι κοινοβουλευτικές εμφανίσεις των δήθεν "πατριωτών" που συνοδεύονται από αρκετό τηλεοπτικό θόρυβο, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για ένα συγκροτημένο εθνικιστικό κίνημα.
Το Εθνικό Μέτωπο αισθάνεται ήδη δικαιωμένο.



1 σχόλιο: