Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν.

Να μη δαιμονοποιούμε το ΣΥΡΙΖΑ μας παρότρυνε η πρώην (κι ελπίζουμε ποτέ ξανά) Υπουργός (α)παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ ανέφερε, πως οι πολίτες έχουν πια τη δυνατότητα να κρίνουν.

Αλήθεια, μπορούν να κρίνουν, όταν οι περισσότεροι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ εν πλήρη αγνοία; Γιατί όλοι αυτοί προφανώς και δε γνωρίζουν τις θέσεις του για το μεταναστευτικό ή τα εθνικά ζητήματα. Ας πάρουμε μία μικρή γεύση μόνο…
Από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό:

Είσοδος μεταναστών

Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.

Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.

Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.

Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.

Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).

Νομιμοποίηση μεταναστών

Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις

Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.

Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.


Εργασιακά δικαιώματα

Απόλυτη ευχέρεια μεταβολής του σκοπού της άδειας διαμονής (με ανεμπόδιστη εναλλαγή του καθεστώτος εξαρτημένης και μη εξαρτημένης εργασίας) και αποσύνδεση της άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από απόδειξη ύπαρξης πόρων 60.000 €.

Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της ασφάλειας στην εργασία.

Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών.

Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα.

Εκπαίδευση

Δομές προαιρετικής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που θα λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο.

Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%.

Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.

Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς


Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.

Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.

Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.

Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.


Κι ας δούμε και τις θέσεις του κόμματος του Τσίπρα, ο οποίος μιλά για πατριωτισμό, σε εθνικά ζητήματα:

"Όντως, στο πεδίο των «εθνικών» τα πράγματα είναι τραγικά. Δυστυχώς η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής Αριστεράς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο αγώνας ενάντια στο αστικό κράτος (πρέπει να) είναι και αγώνας ενάντια στην πεμπτουσία της κυριαρχίας, το έθνος. Έτσι, σχοινοβατεί μεταξύ αντιιμπεριαλισμού και πατριωτισμού, στον κοινό τόπο της αστικής ηγεμονίας. Η Αριστερά δεν τολμάει να πει ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, αποφεύγει να αναφερθεί στην τουρκική μειονότητα της Θράκης, δεν τολμάει να πει ότι η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων με αυξημένα δικαιώματα της πιο αδύναμης, της τουρκοκυπριακής (δεν τολμάει καν να πει ότι το Κυπριακό δεν «έγινε» πρόβλημα το 1974, με την εισβολή, αλλά πολύ νωρίτερα, με την καταπίεση των Τ/Κ), υποκύπτει στην άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό όνομά της."

Για το Μακεδονικό:Για τη γενοκτονία των Ποντίων: Για τη Θράκη και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσουλμανική μειονότητα:


Πράγματι, κυρία Διαμαντοπούλου... Πράγματι, όλα αυτά δε χρήζουν δαιμονοποίησης. Αλλά τι να μας πεις κι εσύ... Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου