Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Gay pride: Δώσε θάρρος στον χωριάτη...

Της Αθηνάς Παπαδοπούλου


Gay Pride… Νέα μόδα και τούτο. Εισαγόμενο τρεντ, φοριέται πολύ τελευταία. Και να ‘σου οι παρελάσεις και να ‘σου οι εκδηλώσεις και να γενικώς η πρόοδος. Τσουπ! Ξεπρόβαλε μια μέρα στο κατώφλι μας και μας δήλωσε περιχαρής, πως πρόοδος και ήθη δεν πάνε μαζί. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε, αν θέλουμε να προοδεύσουμε. Κι από το ‘να στ’ άλλο, αφού όλα μέσω της προόδου τα συνηθίσαμε πια και δεχτήκαμε απανωτές κοινωνικές και πολιτισμικές πτωχεύσεις, αφού εκμοντερνιστήκαμε εισερχόμενοι θριαμβευτικά στον 21ο αιώνα, μας ήρθαν αναπόφευκτα και τα gay pride κι η κάθε τσαχπινολυγερή κουδουνίστρα να απαιτεί δικαίωμα στην… πατρότητα ή ο κάθε βαρύμαγκας με μεγάλο νούμερο σουτιέν να απαιτεί να γίνει μητέρα.


Εντάξει, έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο κρεβάτι τους, το καταλαβαίνω. Απολύτως σεβαστό και δε μου πέφτει και λόγος. Εκείνο που δεν πιάνω όμως είναι το ΓΙΑΤΙ να είναι τόσο περήφανοι πια γι’ αυτό, ώστε να το διατυμπανίζουν και στους δρόμους με πολύχρωμα μπουρδελόπανα και σημαιοκορδελάκια. Γουστάρεις να το κανελλώνεις το ρυζόγαλο, κύριέ μου; Δικαίωμά σου. Τι μου κορδώνεσαι, όμως, λες και κάτι έκανες; Ήρθα εγώ να σου μοστράρω όλο καμάρι τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις και τα βίτσια μου; Κράτα τα, άνθρωπέ μου, στην κρεβατοκάμαρά σου κι άσε τη συντηρητική κοινωνία μου να μουλιάσει στη φορμόλη της. Τι σου φταίει; Γιατί, ξέρεις, τα πράγματα εκτός συντήρησης αλλοιώνονται, σαπίζουν…


Κι είναι και τ’ άλλο. Οκ, να δεχτώ αυτές τις αφύσικες – κατ’ εμέ – σχέσεις. Είπαμε, δε μου πέφτει λόγος τι κάμει καθείς στο κρεβάτι του. Όπως την βρίσκει. Αλλά για στάσου, ρε φίλε… Τι εννοείς «δικαιώματα»; Σου κόψανε κανα επίδομα; Σε απέλυσαν από τη δουλειά σου; Δε σ’ αφήνουν να χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Όχι. Αλλού το πας…


Το πας στη διάλυση του θεσμού της οικογένειας. Πώς μου ζητάς, κύριε, να υιοθετήσεις παιδί; Και τι θα του λες δηλαδή; «Να ο πατέρας Α κι ο πατέρας Β»; Κι εσύ, κυρία μου, τι θα του λες; «Από ‘δω η μητέρα σου κι από ‘κει η μαμά σου»; Στέκεις στα καλά σου; Η Φύση δηλαδή γιατί έπλασε το άρρεν και το θήλυ και τα ‘κανε να τεκνοποιούν μεταξύ τους; Χαζή ήταν; Ε, πώς να το κάνουμε, ρε μάστορα; Ένα παιδί θέλει μητέρα και πατέρα για να μεγαλώσει σωστά. Μια φυσιολογική οικογένεια. Αλλιώς τον ψυχίατρο τον έχει εξασφαλισμένο από χέρι και μάλιστα από μικρή ηλικία. Ή αυτό λέτε δε θα επηρεάσει το παιδί (ενώ έχετε βγάλει άλλα κι άλλα εσείς οι «προοδευτικοί» να το επηρεάζουν); 
Μια γελοιότητα η όλη υπόθεση. Ένα κωμικοτραγικό τσίρκο σε μια κοινωνία που η σήψη της πλέον γίνεται ολοφάνερη σε κάθε πτυχή της. Αφού ο προοδευτισμός των Νεοταξιτών ισοπέδωσε τα πάντα, τώρα χτυπά δυναμικά και κατά μέτωπο το ίδιο το μεγαλείο της ύπαρξης: τη σχέση των δύο φύλων. Τα δύο μισά, που αν ενωθούν δημιουργούν το όλον, δηλαδή το τέλειον. Αν διασαλευτεί αυτό, διασαλεύεται ολόκληρη η φυσική ισορροπία του ανθρώπινου γένους. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει κάποιο φράγμα να μας κρατήσει στην κατηφόρα. Αλλά παρ’ όλα αυτά… Gay pride!

10 σχόλια:

  1. Ξερετε ποσοι ομοφιλοφιλοι αντιδρανε με αυτα τα prides ? ? ? αμέτρητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι έχουν ακόμη σώας τας φρένας και αιδώ. Και ναι, υπάρχουν τέτοιοι, γνωρίζω κι εγώ κάποιους. Κι αυτοί, εφ'όσον δεν προσπαθούν να το περάσουν ως φυσιολογικό, δε με ενοχλούν καθόλου (όπως πιστεύω και τον περισσότερο κόσμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν κι εγω ομοφιλοφιλος συμφωνω με τα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μακράν ένα από τα πιο ρατσιστικά κείμενα που έχω διαβάσει τελευταία. όχι τόσο πολύ για το κομμάτι των πραιντς αλλά για το κομμάτι της σωστής οικογένειας. και ποιά είστε εσείς να κρίνετε ποιοα είναι η σωστή οικογένεια και ότι το παιδί θα έχει ψυχολογικά επειδή δεν θα έχει έναν από τους δύο γονείς? μπορέι να έχει ακόμη περισσότερη αγάπη από δύο ανθρώπους οι οποίοι αγωνίστηκαν για να καταφέρουν την υιοθεσία ή ακόμα άλλες οικογένειες με έναν πατέρα ή μία μητέρα( για οποιοδήποτε λίγο) μπορέι να είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής για το παίδι.α! και χαρακτηρισμοί όπως "βαρύμαγκας με μεγάλο νούμερο σουτιέν" κτλ ειλικρινά είναι τόσο κλισέ και απλά ρίχνουν την ποιότητα του άρθρου σου στο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και σου έχει απαντήσει ήδη ο παραπάνω φίλος, θα μπω κι εγώ στον κόπο να το κάνω.
      Κατ'αρχάς η λέξη ρατσισμός έχει γίνει πια τόσο πολυπιπιλισμένη καραμέλα, όσο κι ο "προοδευτισμός" σας.
      Καλώς ή κακώς, φίλε, η Φύση έχει φτιάξει κάπως τα πράγματα. Οπότε ως πρώτη ρατσίστρια θα πρέπει να κατηγορήσεις εκείνη. Οτιδήποτε αντίκειται στους νόμους της, έχει και τις επιπτώσεις του. Έτσι και μία οικογένεια, η οποία δεν αποτελείται από τα φυσιολογικά της μέλη. Δοκίμασε να πας κόντρα στη Φύση με οποιονδήποτε τρόπο, κι εκείνη θα σε εκδικηθεί. Νομοτελειακό αυτό. Κι επειδή εγώ δε γουστάρω την εκδίκησή της στην κοινωνία, στην οποία ζω, είμαι εκείνη που θα κρίνει - όπως λες. Μου πέφτει και μου παραπέφτει λόγος για κάτι τέτοιο.
      Κατά τ'άλλα, να σε πληροφορήσω πως έχω και φίλους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ωστόσο όχι απλά συμφωνούν με τις απόψεις μου, αλλά τα "κράζουν" αυτά περισσότερο απ'ό,τι εγώ. Ρατσιστές με τους εαυτούς τους, έτσι...;
      Όσο για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιώ, αναφέρονται σ'εκείνους που τους προκαλούν και κάνουν τα πάντα για να προκαλέσουν γενικώς. Όταν είσαι γυναίκα, αλλά θέλεις να μοιάζεις με άντρα και κάνεις τα πάντα γι'αυτό, θα δεχτείς και την ανάλογη κριτική. Και το αντίθετο.

      Διαγραφή
  5. οι ομοφυλόφιλοι φίλοι σου χαίρονται πολύ όταν τους αποκαλείς "τσαχπινολυγερή κουδουνίστρα" και κάνοντας γελοίες γενικεύσεις?anyway, ειλικρινά πολύ ασχολήθηκα και δεν ξέρω γιατί έγραψα αλλά είδα τυχαία το άρθρο σου και είχε τόσο μίσος και τόσο pointless drama πού απλά πρέπει να σέβεσαι την διαφορετικότητα που κανείς δεν την έχει κάνει συνώνυμο της προοδευτικότητας όπως είπες και στο λέει μία γυναίκα straight σαν εσένα, με γκει φιλους σαν εσένα η οποία έχει κάτσει έστω και λίγο να σκεφτεί πόσα έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι μέσα στη ζωή τους, πόσα έχουν κρύψει και πόσο έχουν πονέσει, εξαιτίας ξέρεις τι? εξαιτίας αυτού που είναι. πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ομοφυλόφιλοι φίλοι μου ΔΕΝ είναι τσαχπινολυγερές κουδουνίστρες, αλλά σοβαρότατοι άνθρωποι με απλώς ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις. Φροντίζουν να μην προκαλούν και δεν ενοχλούν κανέναν. Αν τους ρωτήσεις δεν το κρύβουν, γιατί δε γουστάρουν να καταπιέζονται, αλλά δεν το κάνουν και σημαία. Όπως δεν κάνω κι εγώ σημαία τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Αν δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω (και τι λένε κι άλλοι φίλοι απ'ό,τι βλέπω), μάλλον θα πρέπει να ξαναπάς στην Α' Δημοτικού και να μάθεις ελληνικά από την αρχή. Άλλο ο ομοφυλόφιλος κι άλλο τα σιχάματα των gay pride.

      Διαγραφή
    2. πω....με συγκινησες ρε παιδι. Τοσο κλαμα ε? Και να σκεφτεις πιο πανω εκανες λογο για pointless drama. Στην επομενη παρελαση θα ερθω και γω να κουνηθω μαζι σας, γιατι ειμαι οπαδος μιας κοινωνιας χωρις ρατσιστικες διακρισεις και καπου εδω θελω να πω οτι αυτος που εφτιαξε το καρπουζι ειναι ενα ρατσιστικο καθαρμα γιατι θα μπορουσε καλλιστα να βαλει ασπρα κουκουτσια μεσα. Ομως εβαλε μαυρα...τυχαιο? Καθολου σε πληροφορω! και με ποναει αυτο ρε φιλε. Με ποναει πολυ...κλαψ! λιγη ισοτητα επιτελους! Dex

      Διαγραφή
  6. Άλλο οι "κραγμένες" του Gay Pride (μη χέσω) και άλλο οι ομοφυλόφιλοι...ρατσίστες είστε εσείς που βαφτίζετε τα πάντα που δεν σας συμφέρουν ρατσιστικά...ΟΥΣΤ ΡΕΜΑΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για εμενα που ειμαι φυσιολογικος και θελω να ζω μια φυσιολογικη ζωη με τον ανθρωπο μου και ναι ειμαι υπερηφανος και χωρις τα gay prides φυσικα και ειμαι ΚΑΤΑ ολων αυτων των καραγκιοζηδων ! Σε αυτη την χωρα με τα ηθη τα εθιμα και την ιστορια που εχει πισω της αλλα και την ιστορια που σαφως θα γραψει ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ γκευ πραιντς εδω δεν θα γινει ολλανδια! και δεν θα με κανει περισσοτερο υπερηφανο το να παω με τον καλο μου να παντρευτω στο δημαρχειο αυτο ας το καταλαβουν μερικοι μερικοι με τις πολυχρωμες σημαιες

    Οταν δυο ατομα του ιδιου φυλου θελουν να ειναι μαζι ειναι μαζι διοτι θελουν να ειναι μαζι δεν χρειαζονται γαμοι και βαπτισια και αλλα αρωστημενα ειμαστε διαφορετικοι ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!

    Ειμαι αυτος που ειμαι και εχω την απαιτηση να φυγουν τα Gay prides απο την ελλαδα γιατι με κανουν να νιωθω το λιγοτερο φτηνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή