Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

20 Ιουλίου 1974


Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική
Με την εισβολή των Τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο άνοιξε μια νέα εποχή κατοχής για τη μεγαλόνησο. Ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κόσμος δεν θέλησε ποτέ να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, γιατί θα φανερώνονταν οι τεράστιες ευθύνες του, τόσο για την εισβολή που αποκατέστησε τη «Δημοκρατία» όσο και για τη στάση τους στον Αττίλα 2 που κατέλαβε το σημερινό ποσοστό επί της επικρατείας, αφού είχε μόλις το 2% του χώρου σε αμφίβολης αξίας προγεφυρώματα.


Πέραν των εξελίξεων και των διαθέσεων, διεθνών κύκλων και εγχώριων προσκυνημένων, στην Ελλάδα και την Κύπρο, η θέση του ελληνικού έθνους είναι μία και σταθερή και εκπορεύεται από την ιστορία και την απόφαση που ορίζει το αίμα των ηρώων:
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Αυτή τη βούληση του έθνους θα κληθούμε να υπερασπιστούμε και να νικήσουμε Οι εισβολείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα, είναι παράνομοι, εγκληματίες και ασφαλώς δεν μπορούν να είναι συνομιλητές.

Την ώρα αυτή που οι γεωπολιτικές συνθήκες συνεχώς μεταβάλλονται και η ρευστότητα απαιτεί εγρήγορση και σταθερή στάση όλοι θα κριθούν. 
Η ηγεσία της Κύπρου είναι απολύτως ανεπαρκής για να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο.

Με σεβασμό και τιμή στους νεκρούς και τους τραυματίες του αγώνα κατά της εισβολής, που αφέθηκαν να μάχονται εναντίον των προαιώνιων εχθρών αλλά και της πολιτικής συνεργίας, ορθώνουμε την απόφασή μας για νέους αγώνες μέχρι τη τελική νίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου