Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μαρί: Δεν Ξεχνώ!

Της Αθηνάς Παπαδοπούλου


Ένας χρόνος πέρασε από την τραγωδία στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", στο Μαρί της Κύπρου. Ένας χρόνος κι ακόμη οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να έχουν υποστεί καμία συνέπεια για την εγκληματική αδιαφορία τους, που οδήγησε στο θάνατο 13 ανθρώπων, των οποίων οι ψυχές δεν έχουν βρει ακόμη δικαίωση. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε και πάλι αναβολή και γενικώς οι καθυστερήσεις δίνουν την εντύπωση, πως μάλλον αποσκοπούν σε λήθη και άφεση αμαρτιών. 


Ωστόσο ο κόσμος ούτε ξεχνά ούτε συγχωρεί. Η οργή εξακολουθεί να ξεχειλίζει. Με μνημόσυνα και άλλες εκδηλώσεις, όπου έλαβε χώρα και κατάθεση στεφάνων, τιμήθηκε σήμερα τα ξημερώματα η μνήμη των αδικοχαμένων, ενώ το βράδυ θα τελεστεί πορεία μνήμης και τιμής, που θα καταλήξει έξω από το Προεδρικό, όπου θα λάβει χώρα εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας. Ήδη η τραγική μητέρα των διδύμων, αλλά και ο γιος του διοικητή της Ναυτικής Βάσης άφησαν το πρωί τις πρώτες αιχμές εναντίον του Χριστόφια. 


Στην εκδήλωση έξω από το Προεδρικό θα γίνει και η υποδοχή της παγκύπριας πορείας 300 χμ., η οποία άρχισε το περασμένο Σάββατο από την Ομάδα Εθελοντών Μνήμης της 11ης Ιουλίου και τερματίζει απόψε γύρω στις 22:00.


Η θερμή συμμετοχή πλήθους Κυπρίων στις εκδηλώσεις μνήμης δείχνει, πως κανείς δεν ξεχνά και τίποτα δεν ξεχνιέται. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να επιζητούμε δικαίωση για τους 13 συνέλληνές μας, που χάθηκαν τόσο άδικα από την ευθυνοφοβία και την αδιαφορία κάποιων. Η Δικαιοσύνη θα έχει τον τελευταίο λόγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου