Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΟ Σ.τ.Ε. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ




Ζητείται Δικαίωση 38 χρόνια μετά, 
για τους Έλληνες Πολεμιστές

Γράφει ο Γιώργος Βεργιάννης
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Υψίστης ηθικής σημασίας κι αντίστοιχης ιστορικής απόφαση,  καλείται να λάβει το Α’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διευρυμένη 7μελή του σύνθεση.
Καλείται να αποκαταστήσει την Παραχάραξη της ιστορίας από το Ελληνικό κράτος, το οποίο επί 38 χρόνια αρνείται να αναγνωρίσει ως πολεμική την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 1974 για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας στην Κύπρο προσπαθώντας να αποκρούσουν τους Τούρκους εισβολείς.


Αυτή η φοβερή απαξία, αποστερεί από τους τότε νεαρούς Έλληνες Στρατιώτες, σοβαρές ηθικές ανταμοιβές και κοινωνικά προνόμια. Έτσι, δύο εκ των τότε Στρατιωτών, ζητούν από την Ελληνική δικαιοσύνη, ηθική αποκατάσταση και αποζημίωση για ηθικές βλάβες.
Οι δύο Στρατιώτες, έχουν ήδη δικαιωθεί στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο τους επιδίκασε αποζημίωση 100.000 ευρώ.
Το φοβερό και τρομερό όμως δημόσιο που επί 38 χρόνια τηρεί μια εξοντωτική – απαξιωτική σιωπή στα αιτήματά τους, κατέθεσε έφεση και οδήγησε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Το δημόσιο που όλα αυτά τα χρόνια χρυσοπλήρωνε χιλιάδες καρεκλοκένταυρα ρεμάλια παντός είδους, αγνόησε επιδεικτικά τα παιδιά του λαού που έσπευσαν όταν η Πατρίδα τα κάλεσε να δώσουν τη ζωή τους για την ακεραιότητά της…

Στους δύο αυτούς Στρατιώτες που πολέμησαν στην Κύπρο το ’74, δεν απονεμήθηκε μετάλλιο…
Στα πιστοποιητικά στρατολογίας τους δεν αναγράφεται το επίμαχο διάστημα της πολεμικής τους δράσης και εμφανίζονται να υπηρέτησαν λίγες μόνο μέρες στην Κύπρο «εν καιρώ ειρήνης».

Ο ένας εκ των δύο Στρατιωτών (καταδρομέας) έφυγε στις
21 Ιουλίου από την Σούδα με αεροσκάφος «δια εκτέλεσην απορρήτου αποστολής» και πολέμησε στις μάχες που διεξήχθησαν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Ο δεύτερος Στρατιώτης, πολέμησε ως οπλίτης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.).


ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ !!!

Το 1998 με ειδικό νόμο αναγνωρίστηκε ως πολεμική η περίοδος 20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου 1974.
Το 2002 με Προεδρικό Διάταγμα, απενεμήθησαν τα «αναμνηστικά μετάλλια επιχειρήσεων Κύπρου». 
Πέντε μήνες αργότερα, αιφνιδιαστικά, με νέο Προεδρικό Διάταγμα, ανακαλείται το προηγούμενο «δια λόγους δημοσίου συμφέροντος»…!!!

Οι δύο βετεράνοι πολεμιστές, προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τους δικαίωσε.
Στο σκεπτικό της αποφάσεως αναφέρονται: Βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, της τιμής και της προσωπικότητας, καθώς όπως σημειώνουν οι δικαστές, οι βετεράνοι «περίμεναν ότι η προσφορά τους θα αναγνωριστεί (ο ένας τότε ήταν 22 ετών) από το Ελληνικό κράτος, το οποίο θα τους περιέβαλε ως όφειλε με ηθική ανταμοιβή και κοινωνικά προνόμια όπως αυτά προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι η Ελληνική Πολιτεία όφειλε μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας, σε εύλογο χρόνο, να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να αναγνωριστεί η πολεμική δράση των Στρατιωτών στην Κύπρο.

Οι ανωτέρω περιπτώσεις δεν είναι και οι μοναδικές, φτάνει να θυμηθούμε τις αθλιότητες που αναγράφονται στα απολυτήρια πολλών άλλων πολεμιστών εκείνης της περιόδου.
Μ’ έναν μαγικό τρόπο που μόνο η μεταπολιτευτική δημοκρατία του ’74 γνωρίζει, γεννηθέντες την 10ετία του 1950, πολέμησαν, τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο 1940 – 1949…!

Η αποθέωση της παράνοιας…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου