Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Τέσσερα συνθήματα, μια πολιτική Αντίστασης


Του Εμ. Κώνστα,
Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου


Η κρίσιμη περίοδος που βιώνουμε με δραματικό τρόπο απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των εθνικών κοινωνικών δυνάμεων και την πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση – λύση, για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τις εξελίξεις εκεί που πρέπει και όχι εκεί που θέλουν όσοι απεργάζονται το τέλος της Ελλάδας.

Με αυτή την αντίληψη και με την αγωνιστική διάθεση που χαρακτηρίζει τους εθνικιστές, αυτή την εβδομάδα το Εθνικό Μέτωπο ξεκίνησε μια ενημερωτική εκστρατεία προς την ελληνική κοινωνία με άξονα τέσσερα συνθήματα. Αυτή η συνθηματολογία περιέχει επιγραμματικά το σύνολο της κατάστασης και την διέξοδο απ’ αυτήν. Ας δούμε πως και γιατί.

Κρέμασε τα μέτρα όχι τη ζωή σου. Η ουσιαστική συνειδητοποίηση του φαινομένου της κρίσης σε όλες τις διαστάσεις του και η τραγική μοίρα τόσων Ελλήνων – χιλιάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες οικογενειακά δράματα, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες- επιβάλλει την αντίδραση. Οφείλει ο Έλληνας σήμερα να αντιδράσει. Να αρνηθεί την αιτιολόγηση της κρίσης από τους απολογητές του δανεισμού και της εξάρτησης. η ζωή των Ελλήνων είναι πολύτιμη, το έθνος δεν θα υπάρξει χωρίς αυτούς, καμία άλλη οντότητα και σχέση, διακρατική ή άλλη δεν έχει περισσότερη σημασία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω υποβάθμιση της υγείας, της εκπαίδευσης, της άμυνας, της διαβίωσης των πολιτών.

Όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας. Το σύνθημα αυτό συμπίπτει και με την διαρκή δράση του Εθνικού Μετώπου, που αναγνωρίζει εδώ και αρκετό διάστημα την προσπάθεια για την εκχώρηση του εθνικού πλούτου. Ήδη έχουν συντελεστεί εγκλήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Η μείωση των εισοδημάτων και η συνεχής επίκληση του χρέους οδηγούν στην νέα επίθεση που περιλαμβάνει πλέον τα πάντα. Όσα θα μπορούσαν να γίνουν όπλα για την επιβίωσή μας και βάση για την ανασυγκρότηση τώρα προσφέρονται στις συμμορίες του διεθνούς καπιταλισμού άνευ τιμήματος.

Οι λαθρομετανάστες είναι ο στρατός του συστήματος. Η απίστευτη εισβολή που δέχτηκε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια από εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Αφού διέλυσαν τις πόλεις, θέριεψαν την εγκληματικότητα, κλιμάκωσαν την παραοικονομία και το παραεμπόριο, ανατίναξαν την ανεργία, σαρώνουν την δημόσια υγεία, αποτελούν μόνιμο παράγοντα αποσταθεροποίησης. Αυτοί μπορούν να είναι στις κρίσιμες ώρες του μέλλοντος που θα αποτελέσουν τον μέγα εσωτερικό εχθρό. Το σύστημα της φαυλοκρατίας, της διαφθοράς του εύκολου κέρδους, της αντεθνικής και αντικοινωνικής πολιτικής, είχε τους συνεταίρους του, τώρα θα έχει το στρατό του. Το γνωρίζουμε και θα το αντιμετωπίσουμε.

Ελληνικά χέρια – Ελληνικά προϊόντα- Ελληνικά εργοστάσια. Το σύνθημα αυτό περιγράφει σε τρεις φράσεις την φύση, την προέλευση και τη λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, που είναι ταυτόχρονα και κύριο πολιτικό ζήτημα γιατί αφορά στην ανεξαρτησία της. Η παραγωγική ανασυγκρότηση όσο και αν είναι δύσκολη , όσος χρόνος και αν απαιτηθεί, οφείλει να είναι ο κεντρικός και αμετάβλητος στόχος μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Γιατί όλες οι άλλες πολιτικές είναι αυτές που οδήγησαν στην καταστροφή της πατρίδας και την διάλυση της κοινωνίας. Δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις αφού δεν συμβαδίζουν με την θεμελιώδη ιδεολογική μας τοποθέτηση περί κυριαρχίας. Αυτό το σύνθημα ακόμα ενσαρκώνει την δύναμη της δημιουργικής ελευθερίας των Ελλήνων και την εργασία ως παράγοντα πλούτου.

Οι ημέρες που πέρασαν αυτή την εβδομάδα σημαδεύτηκαν από νέες δημοσιεύσεις περί διαφθοράς. Ανεξάρτητα από την αλήθεια των καταγγελιών, μας δόθηκε για ακόμα φορά η ευκαιρία να διαπιστώσουμε τον πλούτο της πολιτικής, την αναξιοπιστία των μεταπολιτευτικών δυνάμεων αλλά και την ποιότητα του πολιτικού λόγου. Έχουν πειστεί πλέον όλοι για την ανάγκη να απέλθουν οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης. Στους εθνικιστές απομένει η πρωτοπορία των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου