Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ


του "ΑΒΑΤΟΝ" 
Στην Φλώρινα, υποχρεώνουν τους μαθητές των σχολείων, να κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση.
Ένα έργο που διαδραματίστηκε και το 2011 στην ίδια περιοχή που απ’ ότι φαίνεται η υπομονή, περισσεύει…
Η απουσία του κράτους είναι κι εδώ κάτι περισσότερο από εμφανής της χώρας,  η οποία πέρα από τις καιρικές αντιξοότητες και την κρατική αδιαφορία,  αντιμετωπίζει και μια σειρά άλλων προβλημάτων μεταξύ των οποίων και το Εθνικό ζήτημα της προσβολής από τα Σκοπιανά σκουπίδια.


Ως γνωστόν οι θερμοκρασίες στην περιοχή αυτή την εποχή, κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, από 2 – 8 βαθμούς κελσίου. 

Αυτή την εποχή, ο καιρός ακόμα δεν είχε χαλάσει και ευνοούσε τη διεξαγωγή μαθημάτων. Σήμερα όμως, έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη γύρω ορεινή ζώνη κι αρχίζουν τα κύματα ψύχους να εισβάλουν στην Φλώρινα. Μια πόλη που αποτελεί σημείο αναφοράς  για τους ιδιαίτερα σκληρούς χειμώνες της. 

Το πετρέλαιο τελειώνει στα σχολεία, αφού τα αποθέματα επαρκούν για ελάχιστες μέρες ακόμα.
Οι εκπαιδευτικοί αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, κρούουν τον κώδωνα λέγοντας πως αν δεν δοθούν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θ’ αναγκαστούν να μην λειτουργήσουν τα σχολεία.

«Σήμερα τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας.
Μέχρι τώρα αντέχαμε σε αυτές τις θερμοκρασίες. Ωστόσο το κύμα ψύχους πλησιάζει και, αν δεν έρθουν οι επιχορηγήσεις, θα κλείσουμε τα σχολεία» δηλώνει  χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος της Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

«Τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα, καθώς κρυώνουν και δεν μπορούν να ζεσταθούν, αφού δεν λειτουργεί η θέρμανση και δεν υπάρχει πετρέλαιο» τονίζει, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπύρος.


Εν τω μεταξύ, σε αναμονή απαντήσεως από την Πολιτεία βρίσκονται οι τοπικοί φορείς σε σχέση με την πρόταση που διαμόρφωσαν στις συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των κομμάτων την προηγούμενη εβδομάδα.
Μια πρόταση που αναφέρεται στην μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από την αξιοποίηση του λιγνιτικού τέλους.
Αυτό προκύπτει από την απόδοση ενός ποσού των ιδιωτικών λιγνιτωρυχείων προς το κράτος. Επίσης, από τον τοπικό πόρο, ο οποίος παραχωρείται από την Πολιτεία, ως αντάλλαγμα στις κοινωνίες που φιλοξενούν μονάδες παραγωγής ρεύματος για την ΔΕΗ. 

«Παράλληλα βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, θα συνεχίσουμε τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις» καταλήγει  ο κ. Μπύρος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου