Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Χιλιάδες εθνικιστές στους δρόμους 
με το σύνθημα 
"Για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό 
μέχρι τα Ουράλια"

Την εβδομάδα από 4 μέχρι 10 Νοεμβρίου σε πολλές πρωτεύουσες Ευρωπαϊκών πόλεων, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες εκδηλώσεις εθνικιστικών κινημάτων, με κύρια θεματική τους την ανεξάρτητη Ευρώπη, που στους κόλπους της θα περιλαμβάνει την Ρωσία. 
Θυμίζουμε ότι  στις 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα η αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ελλάδα από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. 

Είναι η δεύτερη φορά που εθνικιστικά κινήματα από κοινού πραγματοποιούν εκδηλώσεις μετά την εκδήλωση που έγινε το καλοκαίρι στην Β. Ελλάδα και είχε ως θέμα την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό. Αυτή την φορά, οι εθνικιστές ξεκαθάρισαν την θέση τους, ότι η Ευρώπη δεν είναι αυτή των τοκογλύφων και των γραφειοκρατών, αλλά αυτή των λαών, μεταξύ των οποίων αναπόσπαστο κομμάτι είναι και ο ρωσικός.

Στις 4 Νοεμβρίου εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στην Μόσχα και στο Ταλίτ της Εσθονίας, ενώ στις 10 Νοεμβρίου στην Μαδρίτη, στην Αθήνα και στην Ρώμη.
Σε κάθε χώρα οι εκδηλώσεις είχαν διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς αλλού είχαν την μορφή συνδιάσκεψης, αλλού έγιναν διαμαρτυρίες έξω από πρεσβείες ή κυβερνητικά κτήρια, ενώ στην Ρώμη πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με περισσότερους από χίλιους εθνικιστές, ενώ συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και αυτή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ από την Ελλάδα.

Στιγμιότυπα από την Συγκέντρωση στη Ρώμη 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου