Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Η ΛΗΜΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ»


του "ΑΒΑΤΟΝ"
Η Λήμνος επί ποδός!
Η κρατική αδιαφορία παρούσα κι εδώ.
Η ηχηρή απουσία του κράτους, η πολιτική ανεπάρκεια των εκπροσώπων και η αδυναμία εκπόνησης και υλοποίησης ενός σχεδίου που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα  των ακριτικών περιοχών της πατρίδας, επαναλαμβάνονται με ρυθμούς καταιγιστικούς καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου.

  
Οι κάτοικοι του νησιού αντιδρούν για την εγκατάλειψη με σύνθημα: «Η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει».
Στα πλαίσια των διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε πολύ μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στο λιμάνι της Μύρινας με κεντρικό αίτημα «Να μπει ξανά η Λήμνος στο χάρτη της Ελλάδας». 

Μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, υπάλληλοι, έμποροι, ταξιτζήδες, κληρικοί, στελέχη όλων των παρατάξεων, αιρετοί και μη, γιατροί, δάσκαλοι, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι κι ένωσαν τις φωνές τους σε μια κοινή κραυγή.
Βροντοφώναξαν πως Ζούνε Άνθρωποι σ’ αυτό το νησί.
«Αφήστε τη Λήμνο να υπάρξει»


Οι κάτοικοι της Λήμνου απαιτούν:
• Κανένα κλείσιμο/υποβάθμιση υπηρεσίας ζωτικής σημασίας.
• Καμιά συγχώνευση ή διασύνδεση, αλλά ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Λήμνου με επαρκείς μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού.
• Κάλυψη των κενών των σχολείων του νησιού με το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Να εξασφαλιστεί άμεσα δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία, με ευθύνη του κράτους.
• Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Λήμνου. Το προτεινόμενο Γραφείο είναι κοροϊδία.
• Ίδρυση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Λήμνο.
• Καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή για το επιβατικό κοινό πλοία, με φτηνά εισιτήρια. Όχι πια πλοία 4ης κατηγορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου