Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!




Του Νεκτάριου Ντούζγουλη
Μέλους του Εθνικού Μετώπου
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά από πολλά «παζάρια» και ακόμα περισσότερο παρασκήνιο, επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση , την Γερμανική Τhyssen Krupp (T.K.) και την Αραβική Abu Dhabi Mar (ABM) για την τύχη (η μάλλον ατυχία!) των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Η συμφωνία που επήλθε , πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες ,κατοχυρώνει πλήρως ,σε βάρος του δημοσίου, τα άνομα Γερμανικά συμφέροντα και επιδιώξεις, βάζει οριστικά «λουκέτο» στο εμπορικό κομμάτι των ναυπηγείων, αφήνει στον «αέρα» πολλούς εργαζόμενους, προσφέρει νέα «προίκα» στρατιωτικών παραγγελιών στην ΑDM και αφήνει τον δρόμο ανοιχτό για την συγχώνευση με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, των ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεώριου Σύρου.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει τη διαγραφή από μέρους της ΕΕ του προστίμου 200 εκ. που επέβαλαν οι κοινοτικές αρχές για «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις, με την δέσμευση για οριστικό κλείσιμο των μεγάλων και ιστορικών δεξαμενών του Σκαραμαγκά που εξυπηρετούσαν εμπορικά πλοία (φορτηγά, δεξαμενόπλοια, κοντέινερ).Αυτό απλά σημαίνει τέλος στην εμπορική δραστηριότητα του ναυπηγείου και την μετατροπή του, μέσω τραγικής διάλυσης και συρρίκνωσης , σε απλό διαμετακομιστικό κέντρο εργασιών πάνω σε παραγγελίες αποκλειστικά του πολεμικού ναυτικού.
Ταυτόχρονα, στην συμφωνία περιλαμβάνεται η πληρωμή μυθώδους ποσού στη Γερμανική ΤΚ ( πέραν όσων έχει εισπράξει ως τώρα ) για την παραλαβή 4 υποβρυχίων και την κατασκευή άλλων 2. Μεταξύ των υποβρυχίων που η ελληνική πλευρά θα παραλάβει βρίσκεται και το υποβρύχιο «Παπανικολής» , το οποίο μέχρι τώρα δεν εδέχετο να το πάρει ,διότι « έγερνε» … Τελικά, αιφνιδίως ίσιωσε!
Η ADM θα παραλάβει έναντι ευτελούς ποσού τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από την ΤΚ , με δεσμεύσεις ανάθεση (προίκα) σημαντικών παραγγελιών του πολεμικού ναυτικού, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για συνολική συγχώνευση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου ως ιδιωτικού μονοπωλίου ανάθεση των στρατιωτικών ναυτικών παραγγελιών . Ήδη σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει συνομιλίες αράβων και του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου κ. Ταβουλάρη!
Αυτοί που θα πληρώσουν τη «νύφη» από την υπέρ-σκανδαλώδη αυτή συμφωνία είναι μόνο οι εργαζόμενοι και η παραγωγική – τεχνολογική βάση της χώρας.
Οι εργαζόμενοι γιατί ,παρά το περίτεχνο περιτύλιγμα, μένουν χωρίς πραγματική και ουσιαστική κατοχύρωση της απασχόλησης και των εργασιακών – ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων ,ιδιαίτερα του τροχαίου υλικού.
Και η παραγωγική βάση της χώρας διότι πάει για συρρίκνωση και διάλυση μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα σε ένα κρίσιμο τομέα η οποία είχε μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές .
Αυτή την ώρα χρειάζεται ένα μεγάλο κίνημα για την εθνικοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο πλαίσιο σχεδιασμού μιας εθνικής ναυπηγικής πολιτικής και ενός προοδευτικού προγράμματος παραγωγικής και τεχνολογικής ανασυγκρότησης του τόπου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου