Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ποιους ευνοεί το μεταπολιτευτικό καθεστώς;

Κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση.

Της Παπαδοπούλου Ελένης,
Υπεύθυνης Νεολαίας Εθνικού Μετώπου Θεσσαλονίκης


Στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διαβάζουμε ποιοι δικαιούνται σύμφωνα με τον νέο νόμο δωρεάν και μειωμένα εισιτήρια στα αστικά και υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα. Μεταξύ άλλων (πολυτέκνων, ανέργων κ.α.) βλέπουμε και τις κατηγορίες της φωτογραφίας, πράγμα το οποίο μας γεννά μερικές εύλογες σκέψεις:

α) Στρατιωτικοί ανάπηροι ειρηνικής περιόδου.

Δηλαδή ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας στρατιωτικός, που για τον οποιονδήποτε λόγο κι όχι απαραίτητα υπηρετώντας την Πατρίδα κατέστη ανάπηρος, λαμβάνει το προνόμιο, ενώ οι υπόλοιποι ανάπηροι όχι, επειδή δεν είχαν την ευλογία να είναι στρατιωτικοί;

β) Ανάπηροι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η εύνοια του μεταπολιτευτικού καθεστώτος υπέρ όσων τάχθηκαν εναντίον των εθνικών ιδεών συνεχίζει να γίνεται στις μέρες μας πάνδηλη με κάθε τρόπο.
Το αυτό ισχύει και για το γ:

γ) Ανάπηροι αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού.

Δηλαδή όλοι εκείνοι που κατέσφαζαν Έλληνες, έκαναν τα περίφημα παιδομαζώματα, όπου έπαιρναν Ελληνόπουλα από την αγκαλιά της μάνας τους και τα έστελναν σε κομμουνιστικές χώρες, έκαιγαν εκκλησίες, συμμάχησαν με γειτονικούς εχθρούς (Αλβανούς, Βούλγαρους), επειδή ήταν ομοϊδεάτες, και εν γένει έβλαψαν την χώρα με κάθε δυνατό τρόπο.

δ) Ανάπηροι άμαχου πληθυσμού (περιόδου 1940-1949).

Και πολύ καλώς βέβαια αυτοί ανήκουν σε προνομιακή κατηγορία. Ωστόσο – για την ιστορία – να αναφέρουμε ποιοι ήταν αυτοί που δεν σεβάστηκαν τον άμαχο πληθυσμό στην εν λόγω ιστορική περίοδο: ήταν κατά κύριο λόγο οι «Σύμμαχοί» μας, οι Άγγλοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον βομβαρδισμό του Πειραιά, όπου σκοτώθηκαν 5.000 Έλληνες και μόλις 8 Γερμανοί, και οι αριστερές «αντιστασιακές» δυνάμεις του Κ.Κ.Ε., από τους οποίους σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό κ. Γουδή σκοτώθηκαν μόλις 376 Γερμανοί και 45.000-65.000 Έλληνες μέχρι το τέλος των Δεκεμβριανών.

ε) Ανάπηροι άμαχου πληθυσμού, καθώς και οι έλκοντες δικαίωμα απ’ αυτούς.

Βλέπουμε, ότι αυτή η παράγραφος αναφέρεται στον ίδιο νόμο με την γ), δηλαδή αφορά τους «αγωνιστές» του Δημοκρατικού Στρατού (άμαχος πληθυσμός;), αλλά και τις οικογένειές τους! Τα όποια προνόμια, με τα οποία τους έχει ευνοήσει η «Δημοκρατία», δεν περιορίζονται σ’ αυτούς, αλλά σκεπάζουν και τα παιδιά τους. Γιατί προσέφεραν τόσα πολλά στην Πατρίδα…!

Να αναφέρω κλείνοντας, πως η ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ στάθηκε απλώς η αφορμή, για να ασχοληθώ και να ψάξω τους παραπάνω νόμους. Και ψάχνοντας βρήκα, πως οι νόμοι για ορισμένες εξ αυτών των κατηγοριών δεν αφορούν μόνο στην ελεύθερη ή μειωμένου κόστους μετακίνηση, αλλά και σε διάφορα άλλα προνόμια, όπως χορήγηση διαφόρων αδειών, τιμητικές συντάξεις κ.τ.λ. Το ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες, θα το αφήσω στην φαντασία σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου