Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο …ΠΑΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



Του Γιώργου Βεργιάννη
Μέλους του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Οι αντιδράσεις σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι της είσπραξης του τέλους ακινήτων (χαρατσιού) από τη ΔΕΗ κορυφώνονται.
Ο λαός σε στάση αναμονής, περιμένει να δει τι θα υπερισχύσει τελικά. Δικαιοσύνη ή καμματοκρατία; Δικαιοσύνη ή «δημοκρατική» δικτατορία; Δικαιοσύνη ή τροικανή αφαίμαξη των υποτελών;

24 ώρες πριν τη συζήτηση της αίτησης αναστολής κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με το τέλος ακινήτων που κατέθεσε ο δοτός υπουργός των Οικονομικών Στουρνάρας, ήρθε η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Μια αντίδραση Αντεπίθεση που προκαλεί αισιοδοξία στον χειμαζόμενο λαό.


Η Ένωση Δικαστών διαμηνύει στον Υπουργό, ότι η παρότρυνσή του σε μη συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις, συνιστά ποινικό αδίκημα. Και συνεχίζει τονίζοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, η οποία δεν συνάδει με την εικόνα μιας «συντεταγμένης, ευνομούμενης Πολιτείας».

Διαβάστε τι αναφέρεται στην Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

Σε γνώση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος -εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων που ενδεχομένως το πράττουν, εφ’ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου.

Η εντολή όμως της τρικομματικής είναι: Συνεχίστε να παίρνετε το χαράτσι!

Πριν λίγες μέρες, ο Υπουργός Οικονομικών, έστειλε επιστολή δια της οποίας απαίτησε να παραμείνει η είσπραξη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Και η αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων»
Με δυό λόγια, πλήρης αδιαφορία για την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε Αντισυνταγματική την χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ.

Και δεν φτάνει αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται και εξαγγέλλει κατάθεση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο, καλώντας τη ΔΕΗ να συνεχίσει να παρανομεί εισπράττοντας το φόρο μέχρι να … ξεκαθαρίσει η υπόθεση. 

Υπενθυμίζουμε ότι με την απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο, έκρινε παράνομη την είσπραξη του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάνοντας δεκτή την συλλογική αγωγή που κατετέθη από φορείς, οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών, ενάντια στην είσπραξη του τέλους των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι των οργανώσεων, δηλώνουν ότι η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, είναι προσωρινά εκτελεστή.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του εμπαιγμού, ας ανατρέξει ο καθ’ ένας σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού πριν τις εκλογές, σε δηλώσεις του άλλου δεκανικιού της τρικομματικής, του Κουβέλη, αλλά και σε δηλώσεις του πολύ Βενιζέλου επί ημερών υπουργίας του προ Παπαδήμου.

Οι εντολοδόχοι των τοκογλύφων, δεν αναγνωρίζουν Δίκαιο και Δικαιοσύνη.
Οι έννοιες ευνομούμενη πολιτεία και κράτος δικαίου, είναι ψιλά γράμματα γι’ αυτούς.
Γιατί πολύ απλά, δεν τους αφορά ο λαός…!  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου