Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΑΠΕΔΡΑΣΕ. ΤΟΝ… ΑΦΗΣΑΝ !


Δεν απέδρασε ο δολοφόνος του πατρινού Λαζανά, αλλά ουσιαστικά τον ... άφησαν!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την καθυστερημένη διαπίστωση της απόδρασης του δολοφόνου του 29χρονου Θανάση Λαζανά. Όπως αποδεικνύεται, ο 17χρονος διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου στο οποίο είχε μεταφερθεί μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποφάνθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω κράτησής του στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, όπου είχε αρχικά προφυλακιστεί!


Η ανακοίνωση του υπουργείου

"Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Moνάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε".

Διέφυγε και δεν τον πήρε είδηση κανείς

Η απόδραση του Αφγανού, έγινε πριν 15 μέρες και διαπιστώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής(!), στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους. Οι γονείς του Θανάση Λαζανά μπήκαν στη δικαστική αίθουσα και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο. Έτσι ο αλλοδαπός καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση. Ο Αφγανός αντιμετωπίστηκε ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του. Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ' όπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο.

Η δολοφονία του Λαζανά σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαΐου του 2012 όταν έπεσε νεκρός από μαχαιριές κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλότσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.

Πηγή:http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου