Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ


Ο αγροτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού.
Για πολλά χρόνια με ευθύνη του πολιτικού συστήματος η αγροτική οικονομία ακολούθησε μια πορεία καταστροφής. Με την λογική των επιδοτήσεων μεταβλήθηκαν περιοχές σε μονοκαλλιέργειες, οι συνεταιρισμοί εξελίχτηκαν σε άντρα διαφθοράς, η γεωργική παραγωγή που κάλυπτε – ποσοτικά και ποιοτικά – τις ανάγκες του ελληνικού λαού εγκαταλείφθηκε. 
Η κτηνοτροφία με τις οδηγίες των ευρωπαϊκών διευθυντηρίων κυριολεκτικά συρρικνώθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο και μόνιμο έλλειμμα που εκπορεύεται από τα γαλακτοκομικά και το κρέας.
 
Προνομιακά για το τόπο μας προϊόντα όπως το λάδι, η ελιά , το κρασί, αντί να λάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης των αγροτών. Η μελισσοκομία που θα μπορούσε να αποτελέσει δύναμη ανάπτυξης αφέθηκε στη τύχη της. Το ίδιο συνέβη στην παράκτια αλιεία, ενώ το Αιγαίο παρουσιάζει τραγική εικόνα από την βιομηχανική αλιεία. Όλες οι στρατηγικές επιλογές στον πρωτογενή τομέα ήταν εσφαλμένες και εκτός της λογικής εθνικής πολιτικής. Αποτελούν μέρος του ελληνικού προβλήματος.

Το Εθνικό Μέτωπο, με πλήρη επίγνωση του νέου αγροτικού ζητήματος και με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι η προτεραιότητα είναι η ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας με τον πρωτογενή τομέα πρωταγωνιστικό, περιλαμβάνει ένα ολόκληρο σχέδιο δράσης που εκτείνεται και απαντά στο σύνολο των προβλημάτων.
Περιμένει από τον αγροτικό κόσμο της χώρας που πέραν των τεράστιων οικονομικών δυνατοτήτων αποτελούν και τους θεματοφύλακες των παραδόσεων και της γης σε ένα εθνικό κράτος, αυτή τη φορά να συστρατευθούν στο μεγάλο αγώνα μας για μια Ελλάδα Κυρίαρχη, Αυτοδύναμη, Αξιοπρεπή.

Εθνικό Μέτωπο - Τομέας Αγροτικής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου