Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Πάλη


Η απαράδεκτη πρόταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να παύσει η πάλη να είναι Ολυμπιακό άθλημα και να εξαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες φανερώνει τον προσανατολισμό των διεθνών ιερατείων του παγκόσμιου αθλητισμού. Η πάλη, άθλημα ιστορικό αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων στενά συνδεδεμένο με το Ολυμπιακό ιδεώδες δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από αθλήματα εντελώς άσχετα με το Ολυμπιακό πνεύμα.


Μετά την πλήρη εμπορευματοποίηση των αγώνων και τις γνωστές σε όλους παρεκκλίσεις των αναβολικών και των ουσιών, έρχεται τώρα και η προσπάθεια να εξαιρεθούν τα αθλήματα που είναι οι ίδιοι οι αγώνες. Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι ένα προϊόν, δεν είναι ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι ένα γεγονός χωρίς προέλευση, χωρίς ιδεολογικές αναγωγές.

Αυτούς τους αγώνες που σχεδιάζουν ας τους κρατήσουν στα συρτάρια τους, η ιστορία των αγώνων είναι παρούσα και η πάλη είναι θρυλικό κομμάτι της. Είναι επιβεβλημένη η άμεση αντίδραση όλων των αθλητικών δυνάμεων διεθνώς για να αποτραπεί η νέα αλλοίωση των αγώνων.

Τομέας Αθλητισμού –Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου