Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΤΕ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ"


Ανακοίνωση των Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων των Κυπρίων Φοιτητών για τους Συνδέσμους των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ: "Τότε τους εκτελούσατε, τώρα τους ψηφίζετε"!
                 
Με μεγάλη μας απογοήτευση είδαμε την ανακοίνωση των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ για στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη, μια απόφαση που σόκαρε τον κόσμο του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, αφού ο εν λόγω υποψήφιος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος ως προς τις αρχές του αγώνα της ΕΟΚΑ.


Σεβόμαστε και τιμούμε την ηρωική παρουσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ κατά της σιδηρόφρακτης Αγγλικής Αυτοκρατορίας αλλά όντας άνθρωποι και οι ίδιοι, σαφώς δεν έχετε το αλάθητο. Απορούμε δε, πως εσείς που είσαστε έτοιμοι πριν 58 χρόνια να δώσετε ψυχή τε και σώματι για το τρίπτυχο Απελευθέρωση-Αυτοδιάθεση- Ένωση, τάσσεστε τώρα υπέρ του μεγαλύτερου θιασώτη της αγγλοτουρκικής λύσης, που δεν είναι άλλη από την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Προτάσσετε το δίλημμα ΑΚΕΛ ή ΔΗΣΥ, αλλά δεν συνειδητοποιείτε πως πρόκειται περί των ιδίων προδοτών που θέλουν να παραδώσουν την Κύπρο στον Τούρκο. Ιδιαίτερα ο Νίκος Αναστασιάδης που θέλετε να στηρίξετε για Πρόεδρο, ήταν ο άνθρωπος που ήθελε μέσω του σχεδίου Ανάν, να καταργήσει το κράτος που επιδιώκει τώρα να κυβερνήσει. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που αν τον ακούγαμε το 2004, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για ΑΟΖ και φυσικό αέριο και δεν θα είχαμε εθνική κυριαρχία. Επιπρόσθετα ήταν αυτός που στήριξε φανατικά(και στηρίζει ακόμη) μια μορφή λύσης η οποία θα μετέτρεπε την Κύπρο σε de facto επαρχία της Τουρκίας. Είστε σίγουροι πως είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο από την εθνική κρίση που μας ταλαιπωρεί επί 39 έτη;

Ταυτόχρονα, κάνετε ειδική μνεία για την πολυετή έχθρα που επιδεικνύει το προδοτικό ΑΚΕΛ ως προς τον αγώνα της ΕΟΚΑ και ιδιαίτερα προς τον ηρωικό Αρχηγό του, Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Ξεχνάτε όμως πως ο Αναστασιάδης, ο κυριότερος των ροζ φουστανελάδων του ΔΗΣΥ, ήταν αυτός που σας κατηγορούσε και σας επέρριπτε ευθύνες για τα πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955. Και όλα αυτά ενώπιον του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριάρχη. Μήπως συμφωνείτε με τον Αναστασιάδη που δήλωνε πως η εποποιία της ΕΟΚΑ ήτανε άφρονος συμπεριφορά ή συνθήματα;

Μπορεί όλα αυτά που σας λέμε εμείς, η αυτόνομη αντι-ομοσπονδιακή, μα προπαντός ΕΝΩΤΙΚΗ νεολαία του ΕΦΑΕΦΠ να μην σας αγγίζουν, αλλά σας καλούμε να ανατρέξετε 58 χρόνια πίσω. Να ξαναπάτε σε εκείνες τις στιγμές που είχατε δίπλα σας τους αθάνατους συναγωνιστές σας όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης και ο Κυριάκος Μάτσης. Να ξαναδιαβάσετε τις επιταγές του Αρχηγού Διγενή και να θυμηθείτε. Αυτή την στάση θα ακολουθούσαν αυτοί που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς; Μήπως αγωνιστήκατε στο πλευρό τους για να επέλθει στην Κύπρο μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία; Μήπως ο Εθνικός Ύμνος που έψελναν οι απαγχονισθέντες ενώπιον της κρεμάλας κατέληγε στο «χαίρε ώ χαίρε διζωνική»; Μην ξεγελιέστε λοιπόν, από τις σημαίες και τα χρώματα του ΔΗΣΥ. Άλλωστε, το είπε και ο Αρχηγός: οι προδότες είναι παντός χρώματος και πάσης ιδεολογίας.

Αναμέναμε από εσάς που ζήσατε την καταστροφή της διχόνοιας του κομματισμού και του φιλοτομαρισμού μια διαφορετική στάση, αυτή του υπερκομματικού ΕΘΝΙΚΟΥ αγώνα για απελευθέρωση. Παρόλα αυτά επιλέξατε να στηρίξετε ένα κόμμα, το οποίο πρωτοστατεί από την πρώτη μέρα ίδρυσής του στο εθνικό ξεπούλημα της Κύπρου. Αν αυτή είναι η γραμμή των ζώντων πολεμιστών της ΕΟΚΑ, εμείς θα τη σεβαστούμε, μην περιμένετε να την ακολουθήσουμε. Σε εμάς αντηχεί η γραμμή των νεκρών που προστάζει να είμαστε στις επάλξεις για την εθνική δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μπορεί για πολλούς το 1974 να ήταν το τέλος. Αρκετοί από εσάς μπορεί να κουραστήκατε στη διαδρομή. Για εμάς ήταν η αρχή. Έχουμε πάρει τη σκυτάλη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις εσχάτων. Φάρος σε αυτή τη σκυταλοδρομία είναι θα είναι τα λόγια του Σταυραετού του Μαχαιρά: «Είτε ζήσουμε, είτε πεθάνουμε, ένα θα είναι το έπαθλο του αγώνα μας, για νεκρούς και ζώντας. 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Όσοι δε επιζήσουν να ΜΗΝ επιδιώξουν ανταμοιβές και αξιώματα, γιατί οι υπηρεσίες στην πατρίδα ΠΟΤΕ δεν εξαργυρώνονται.»

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου