Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Ο κ. Χατζηοσμάν επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και φωτογραφήθηκε δίπλα στη σημαία της 
«ανεξάρτητης Θράκης» και τον σχετικό χάρτη. 

Της Σταυρούλας Τιλκιτζή

Με αφορμή πρόσφατο συμβάν στην εντός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ επικράτειας πόλη της Κομοτηνής, όπου ο εκλεγμένος από την Μουσουλμανική (και όχι τουρκική) «μειονότητα» της Ροδόπης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, έσπευσε να παρέμβει με την πολιτική του ιδιότητα και λειτουργώντας ως «συνήγορος» του μουσουλμάνου δράστη, ζητώντας την μη κράτησή του και την όσο το δυνατόν ηπιότερη αντιμετώπισή του.


Θα πρέπει να αναλογιστούμε την σοβαρότητα του θέματος.

Ο κ. Χατζηοσμάν, υπήρξε  πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της «τουρκικής μειονότητας της Θράκης». Το κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 από τον Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος προήδρευσε μέχρι το θάνατό του το 1995.  Από το 1999 έως το 2007 το κόμμα ήταν υπό την ηγεσία του Αχμέτ Χατζηοσμάν μέχρι το 2007, όταν ο Χατζηοσμάν εξελέγη Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ΠΑΣΟΚ ).

Ο εν λόγω υπερασπιστής των δικαιωμάτων, των κατά τα άλλα «Ελλήνων πολιτών» που απολαμβάνουν όλα τα προνόμια ως ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες όντας μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και που αναφέρεται ευθαρσώς ακόμη και μέσα στην Ελληνική Βουλή σε «τουρκική μειονότητα», τώρα προσπαθεί να παρέμβει ακόμη και στην εφαρμογή των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ υπερασπιζόμενος τον ομόθρησκο και ομοϊδεάτη του δράστη που έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των «παιδιών» της ομάδας ΔΙΑΣ που προσπαθούν με τον πενιχρό μισθό που τους δίνει η «μητέρα πατρίδα» να κάνουν την δουλειά τους.

Η «πολιτική παρέμβαση», που ευτυχώς σε αυτή τη περίπτωση, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός.

Η δράση του Χατζηοσμάν είναι γνωστή σε όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή.

Φαίνεται όμως ότι δεν συγκινείται κανείς…

Μήπως να θέσουμε και υπό αμφισβήτηση την Ελληνικότητα της Θράκης;

Μήπως να σκύψουμε το κεφάλι και να υποταχθούμε στις «ορέξεις» της γείτονος για ανεξαρτητοποίηση της περιοχής;

Μήπως να τελούμε υπό την διοίκηση του «Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής»;

Για όσους αδιαφορούν, εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη περιοχή της επικράτειας.

Εδώ ζούμε ακούγοντας τρίς την ημέρα τον μουεζίνη να καλεί σε προσευχή.
Εδώ οι καμπάνες των Χριστιανικών ναών χτυπούν κάθε πρωί και κάθε βράδυ θυμίζοντας ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι Τούρκοι.
Εδώ ξέρουμε, και το έχουμε αποδείξει σε ανάλογες περιπτώσεις, να υπερασπιζόμαστε και τα σύνορα και την Ελληνικότητα μας.

Ακόμη και ξεχασμένοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου