Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



του Γιάννη Βορδόχειλα
Μέλους του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου 

Παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, τις τελευταίες ημέρες, διακατέχομαι από έντονο προβληματισμό. Η απόφαση των Κυπρίων πολιτικών οι οποίοι αφού οδήγησαν την πατρίδα τους σε δεινή θέση, ψάχνοντας για βοήθεια ως εναλλακτική λύση έναντι της καταστροφικής «λύσης» των Ευρωπαίων «φίλων» και εταίρων, να στραφούν στη Ρωσία, ανέδειξε την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων αφ’ ενός και κατέδειξε την πραγματικότητα αφ’ ετέρου...

Για βοήθεια από τη Ρωσία του «φίλου» Πούτιν, και εδώ στην Ελλάδα, πολλοί και από τον «πατριωτικό χώρο», προέτρεπαν τις εκάστοτε «ελληνικές» κυβερνήσεις να ζητήσουν. Τον παρουσίαζαν σχεδόν ως φιλέλληνα, ως το αντίδοτο στους «φίλους» μας της Ε.Ε.


Ο «φίλος» Πούτιν, με τη στάση που τήρησε και τηρεί αυτές τις δύσκολες για την Κύπρο ημέρες, απέδειξε ότι δεν υπάρχουν φιλίες, παρά μόνο συμφέροντα όπου γύρω από αυτά κτίζονται εύθραυστες συμμαχίες. Οι Ρώσοι λοιπόν, ψυχροί υπολογιστές, σκληροί διαπραγματευτές, υπερασπιστές των συμφερόντων τους και μόνο, είτε μέσω των πολιτικών ηγετών  τους κυρίως, είτε μέσω των εκπροσώπων των μεγάλων ρωσικών εταιρειών ενέργειας, παρουσίασαν ένα «εναλλακτικό» σχέδιο «διάσωσης», όπου στην ουσία ζητούσαν γη και ύδωρ από την Κύπρο έναντι ελάχιστων δις ευρώ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, σε συνέντευξή του δηλώνει «τα κοιτάσματα αυτά – αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες-αποτελούν μία περίπλοκη υπόθεση λόγω της εδαφικής διαφοράς (της Κύπρου) με την Τουρκία και την πολυπλοκότητα που ενέχει ο υπολογισμός της συνολικής τους αξίας», πετυχαίνοντας έτσι   την αναθέρμανση των Ρωσοτουρκικών σχέσεων αφού ουσιαστικά αποδέχονταν  τις διεκδικήσεις τους.

Ουσιαστικά οι Ρώσοι, δεν έδιναν λύση στο κυπριακό πρόβλημα, εξυπηρετούσαν μόνον τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Η Κύπρος λοιπόν βρίσκεται μεταξύ «φίλων», ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, την Ευρωπαϊκή  Ένωση και τη Ρωσία. Οι ύαινες προσπαθούν να σκοτώσουν την Κύπρο και μετά να κατασπαράξουν το πτώμα ενός κράτους και μέσα από αυτό, έναν λαό.

Οι τωρινοί «φίλοι» και «συνεταίροι» Ισραηλινοί,  κινούμενοι στην ίδια αγέλη των υαινών, ομαλοποίησαν λίαν προσφάτως τις σχέσεις τους με τους Τούρκους.  Και όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός των εξωτερικών του Ισραήλ Alon Liel  στο CNN Turk, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής Κύπρου»,  η ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών θα φέρει δραματικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο και «στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».

Όσον αφορά τους Κύπριους πολιτικούς «ηγέτες», αποδεικνύονται όπως και οι Ελλαδίτες  συνάδελφοί τους λίγοι, κατώτεροι των περιστάσεων.  Όσο περνούν οι μέρες και η αλήθεια αποκαλύπτεται, αποδεικνύεται ότι όλοι γνώριζαν για το τι επρόκειτο να συμβεί. Και στρουθοκαμήλιζαν. Και κυρίως ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου, ο κομμουνιστής Χριστόφιας που σήμερα μάταια προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

Αφού πούλησαν πατριωτισμό και αντίσταση μέσα από «περήφανα όχι» και άλλους λεονταρισμούς, σε  μία ωραία ομολογουμένως θεατρική παράσταση, τώρα επιστρέφουν ατάκτως στο μαντρί, πρόθυμοι να ψηφίσουν οτιδήποτε τους υποδειχθεί και να ικανοποιήσουν τις διεστραμμένες ορέξεις των «φίλων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, η  Κυπριακή κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο στη Βουλή όπου κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί, για την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας. Η συγκεκριμένη τράπεζα θα διασπαστεί σε δύο τράπεζες, την «καλή», όπου θα έχει όλα τα εξυπηρετούμενα δάνεια και τους καταθέτες έως 100.000 ευρώ , και την «κακή» τράπεζα όπου θα περιλαμβάνει τα «άσχημα» στοιχεία του ενεργητικού της τράπεζας καθώς και τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ θα υποστούν πολύ μεγάλη απώλεια των χρημάτων τους (κάποιες «πηγές» λένε για απώλεια της τάξεως του 50%).

Εδώ να κάνουμε τρεις σημαντικές επισημάνσεις: 
α) η Λαϊκή Τράπεζα διαθέτει περίπου 371.000 καταθέτες, όπου είναι Κύπριοι πολίτες. Πρόκειται για μία τράπεζα όπου διαχειρίζεται τα χρήματα του Κυπριακού λαού. Δεν έχει καταθέσεις αλλοδαπών.

β) οι καταθέτες άνω των 100.000 χιλιάδων ευρώ είναι περίπου 10.000.

γ) Τα ασφαλιστικά ταμεία της Κύπρου έχουν σημαντικές καταθέσεις.

Συνεπώς η Κυπριακή κυβέρνηση φέρνει προς έγκριση ένα νομοσχέδιο όπου θα σφαγιάσει τους Κύπριους καταθέτες στοχεύοντας στο όσο το δυνατόν μικρότερο «κούρεμα» των αλλοδαπών (κυρίως ρωσικών) καταθέσεων.

Οι βόρειοι ιεροεξεταστές,   πέτυχαν τον διττό  σκοπό τους. Αφού «τελείωσαν» ως χρηματοπιστωτικό κέντρο την Κύπρο, με τα επαχθή μέτρα που θα επιβάλλουν στο λαό μέσων των «αντιστασιακών» πολιτικών του θα αρπάξουν και τις πηγές ενέργειας του νησιού.

Το «ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» έχει ως πάγια θέση του ότι:

« Η Ελλάδα απέναντι σε ένα νέο ολοένα διαμορφούμενο διεθνές περιβάλλον οφείλει να προσδιορίζει την στάση της χωρίς αγκυλώσεις. Οι γεωπολιτικές και στρατηγικές αξιολογήσεις γίνονται με την αντίληψη ότι η χώρα μας δεν είναι δεδομένη. Επίσης, η Κύπρος είναι ένα ζωντανό κομμάτι του ελληνισμού και πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Η αποστασιοποιημένη πολιτική, οι προδοτικές στάσεις Κυπρίων πολιτικών, στρέφονται κατά της ευρείας έννοιας του ελληνικού συμφέροντος. Για μας η Κύπρος ήταν είναι και θα είναι ελληνική.»

(από την Πολιτική Πρόταση-Θέσεις του Eθνικού Mετώπου)

Θεωρούμε ότι  η στάση  που τήρησαν οι Ελλαδίτες πολιτικοί έναντι της Κύπρου τις τελευταίες ημέρες  είναι ό,τι πρέπει για τους διεθνείς τοκογλύφους, άφησαν την Κύπρο «...που οι εμπόροι τη μισούνε…» όπως λέει και ο Διονύσης  Σαββόπουλος, βορά στα τρωκτικά της διεθνούς του χρήματος.  Ούτε φυσικά η στάση των Κυπρίων πολιτικών είναι αυτή που αρμόζει σε ηγέτες του Ελληνισμού που υπερασπίζονται τα συμφέροντά του. 
Πιστεύουμε ότι τα Κυρίαρχα κράτη που παλεύουν για την ανεξαρτησία τους δεν κάνουν σπασμωδικές κινήσεις της ύστατης στιγμής. Διαμορφώνουν αποφασιστικά συνθήκες και συμμαχίες με μεγάλο ρίσκο πολλές φορές, βλέποντας πιο μακριά, και όχι κοντόφθαλμα, ώστε να διασφαλίσουν την επιβίωση του έθνους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου