Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η προσδιοριστική κατάρρευση του όρου "ακροδεξιός πατριώτης"





του Γιώργου Παρασκευόπουλου



                            "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει"

Πράγματι όλο το τεχνικό οικοδόμημα του καπιταλισμού, κυρίως στην πολιτική του έκφραση - που είναι ο κοινοβουλευτικός  υποκριτικός πλουραλισμός - στηρίχθηκε στην λαϊκή αυτή διαχρονική θυμοσοφία. Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί, υπηρετούν έως και αυτή την ύστατη στιγμή, την Αγγλική διαχρονική συνταγή του "Διαίρει και Βασίλευε". Όλα τα κομματικά στελέχη, στηρίχθηκαν και ανδρώθηκαν από τους χρηματοοικονομικούς κρουνούς των αδηφάγων  και ισοπεδωτικών - για τις αξίες του έθνους - εργολάβων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που είναι τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες και τα όργανά τους: οι ντόπιοι έλληνες πουλημένοι κεφαλαιοκράτες, οι βιομηχανίες των ειδήσεων και οι αργυρώνητοι πολιτικάντηδες, οι θυρωροί αυτοί του Δ.Ν.Τ.

Σε κάθε κομματικό σχηματισμό κάνει κουμάντο και μια ομάδα δοσιλόγων. Πόσοι και πόσοι αγνοί αριστεροί πατριώτες, δεκαετίες ολόκληρες, δεν παραπλανήθηκαν και αφυδατώθηκαν από τις αντεθνικές-προδοτικές ετικέτες της εκάστοτε κομματικής ηγεσίας. Αυτών των εξαίρετων υποκριτών που καπηλεύτηκαν τις λαϊκές τάξεις και τα οράματα των εργατών.

Από την άλλη μεριά; Από την άλλη μεριά έγιναν τα τρισχειρότερα. Αυτοί οι άθλιοι δεν καπηλεύτηκαν την λαϊκή μόνο τάξη, μα το έθνος ολόκληρο, την πατρίδα, την ιστορία. Επί 60 και πλέον χρόνια προσπάθησαν να ταυτίσουν τον γνήσιο πατριωτισμό, πότε με την Δεξιά, πότε με την Ακροδεξιά. Πόσα και πόσα επίθετα δεν αγκάλιασαν αυτήν την υποκρισία: Δεξιοί πατριώτες, Ακροδεξιοί Εθνικιστές, έθνος, θρησκεία Δεξιά κυριαρχία και πόσα άλλα... Χιλιάδες αγνοί αγωνιστές εγκλωβίστηκαν σ' αυτή την ενορχηστρωμένη προσπάθεια συρρίκνωσης και ευτελισμού από τα ανδρείκελα της άρχουσας Δεξιάς Κεφαλαιοκρατίας. Ο πιο ύπουλος εχθρός της πατρίδας απεδείχθη τελικά ο κάθε Ακροδεξιός ηγετισμός με το επιτελείο του, ο οποίος καθήμενος στα "ορεινά" της ΝΔ φωνασκούσε για να συγκινήσει τον ευαίσθητο πατριωτισμό του Νεοέλληνα της Μεταπολίτευσης. Αυτός ο διπρόσωπος, που στις φλέβες του κύλαγε το καπιταλιστικό δηλητήριο της ματαιοδοξίας - η βενζίνη αυτή του συστήματος - ήταν ενδεδυμένος με την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη και ο λόγος  του έσταζε πάθος για τους ηρωικούς προγόνους, ανησυχία για τα αμαρτήματα του κατεστημένου συστήματος και διάθεση για ριζοσπαστισμό και εξέγερση. Εσωτερικά όμως τί ήταν; Ένα κύμβαλο αλλαλάζον και τίποτε άλλο! Αυτό όμως που κατάφεραν ήταν να εγκλωβίσουν αγνούς ανθρώπους και να τους οδηγήσουν ή στην βαθιά απογοήτευση ή στους κομματικούς κυφήννες του συστήματος για τριάκοντα αργύρια (διορισμοί, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, δάνεια, επαχθείς χρηματοδοτήσεις). Οι κομμουνιστές τουλάχιστον ό,τι πίστευαν το φόραγαν, μα οι ακροδεξιοί ηγέτες; Αυτοί οι φονιάδες της πατρίδας! Ευτυχώς ο μεγάλος χώρος των αληθινών εθνικιστών δεν τους ακολούθησαν, μα και όσοι περιμετρικώς τους συμπαραστάθηκαν από το 1974 και εντεύθεν, γρήγορα τους απομυθοποίησαν και τους απεμπόλησαν οριστικά.

Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της λεγόμενης ακροδεξιάς - χειρότεροι από αυτούς της αριστεράς - συμβιβάστηκαν με τις δυνάμεις της καπιταλιστικής κατοχής. Από το 1977 μάλιστα έως και σήμερα, ένας-ένας χωρίς εξαίρεση προσκύνησαν μέσα στον ναό της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συμβιβασμένοι, οσφυοκάμπτες και τουρκοφορεμένοι, αποτέλεσαν και αποτελούν την ντροπή του έθνους. Αυτοί οι κατάπτυστοι νενέκηδες αξίζουν την χειρότερη τιμωρία.

Οι Δεξιοί-Ακροδεξιοί ηγέτες καπηλεύτηκαν το έθνος και οι Αριστεροί τον λαό. 
Αυτή ήταν άλλωστε και η συνταγή του... Μεγάλου Αδελφού. Από την εποχή του Γαλλικού μετεπαναστατικού κοινοβουλευτισμού έως και αυτή την αποφράδα ημέρα του πρώτου εξαρτημένου νεοελληνικού κοινοβουλίου η συνταγή μαγειρεύτηκε σωστά. Και ήταν η ίδια για όλη την Ευρώπη και πόσο μάλλον για την υπερχρεωμένη από τότε Ελλάδα: εξάρτηση μέσα από την ψεύτικη και υποκριτική αντιπαράθεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ένα θέατρο που το χειρίζονται τόσο επιτυχημένα δύο αιώνες τώρα οι πράκτορες των αρχικαπιταλιστών που φιλοξενούνται στις σουίτες των κομμάτων.

Αγγλικό - Γαλλικό - Ρωσικό κόμμα, Βασιλικοί - Βενιζελικοί, Δεξιοί - Κεντρώοι - Αριστεροί, Φιλελεύθεροι - Σοσιαλιστές και πάει λέγοντας... 
Μα πίσω από όλους αυτούς σταθερά οι γνωστές δύο παγκόσμιες οικογένειες , τα μεγάλα πρόσωπα, οι υπέροχοι αδερφοί, η Κορυφαία Τράπεζα, οι Χρηματιστές, οι εργολάβοι των ειδήσεων, οι απάτριδες πλουτοκράτες, οι αφιονισμένοι καπιταλιστές, όλοι αυτοί οι ιδεολόγοι δοσίλογοι του ΕΘΝΟΥΣ και του ΗΘΟΥΣ.

Η Ελλάδα πωλείται και αυτή τη φορά κυριολεκτικά για τριάκοντα αργύρια. Γεωπολιτικά θα την αρπάξει η Αμερική και χρηματοοικονομικά ή Γερμανία. Έλληνες ξυπνάτε. Η εκχώρηση, ο κρατικός και πνευματικός ευτελισμός, ξεκίνησε δεκαετίες πριν και ήταν τόσο μεθοδευμένος.

Η Λερναία Ύδρα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος στηρίχτηκε στους επτά διαχρονικούς πυλώνες της διαστροφής: 
α) υπογεννητικότητα β)ευδαιμονισμός- πνευματική σήψη γ) ιστορική αφασία και διαστροφή δ) το σχέδιο της αθρόας λαθρομετανάστευσης ε) δάνεια και χρηματοδοτήσεις στ) πολιτική διαφθορά και ζ) λαϊκός διχασμός μέσα από την ψεύτικη και υποκριτική κομματική αντιπαράθεση.

Όλα αυτά συνδυασμένα έφεραν το μεγάλο σκοτάδι, τον σύγχρονο μεσαίωνα  που είναι η πνευματική και οικονομική εκμηδένιση του έθνους. Ουδείς αντιλαμβάνεται πλέον το εθνοκτόνο εύρος της κατάπτωσης, αδυνατούμε επίσης να φανταστούμε πότε και αν θα έχουμε τη δυνατότητα να εξεγερθούμε συντεταγμένα. Μία όμως είναι η πραγματικότητα η "Πόλις εάλω".

Ας αγωνιστούμε πέρα από τις εμετικές αγκυλώσεις Αριστερά- Δεξιά, να ανατρέψουμε και να συντρίψουμε τους αυλοκόλακες του πλούτου με έναν νέο επαναστατικό λαϊκό διαφωτισμό.

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ !

Ούτε αριστερά - ούτε δεξιά, 
ενωμένοι εθνικιστικά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου