Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εθνικό Μέτωπο Οργάνωση Ιωαννίνων

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας στην Ήπειρο, αφού τα προβλήματα στα Νοσοκομεία διογκώνονται, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν φθάσει στα όριά τους και οι πολίτες νιώθουν έντονη ανασφάλεια. Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Πρέβεζας, Άρτας, αλλά και στο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, με τους αρμοδίους να υπερβάλλουν καθημερινά εαυτούς, για να τα φέρουν εις πέρας.

Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, αποδεικνύεται ότι οι συνεχείς περικοπές έχουν φέρει την δημόσια υγεία ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση. Το πολύτιμο αγαθό της υγείας έγινε αντικείμενο εμπορευματοποίησης. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δοκιμάζεται. Δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν για τον αθέμιτο πλουτισμό των πολυεθνικών, των κυκλωμάτων και των διαφόρων παραγόντων. Φάρμακα αξίας ενός δισεκατομμυρίου κυριολεκτικά πηγαίνουν στα σκουπίδια. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, είτε με τη νομιμότητα της δαπάνης προς ιδιωτικούς φορείς είτε με τη παράνομη διαδικασία του φακέλου, βασιλεύει στους χώρους υγείας.

Ζητάμε άμεση καταγγελία του μνημονίου.

Απλοποίηση του συστήματος διοίκησης που αποδείχτηκε αναποτελεσματικό. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας θα αναφέρονται στις περιφέρεις και στο υπουργείο υγείας.

Δημιουργία εθνικής φαρμακοβιομηχανίας που θα καλύπτει το σύνολο των σκευασμάτων και των αναλωσίμων.

Πλήρη κάλυψη υγείας για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως της οικονομικής και ασφαλιστικής τους κατάστασης.

Κοινό ταμείο υγείας, όπου θα κατατίθενται κατευθείαν τα ποσά που αφορούν σε αυτήν, χωρίς την παρέμβαση του ασφαλιστικού ταμείου.

Κοινή πρωτοβάθμια περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων ανά πόλη. Σε κάθε πόλη-δήμο θα υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που θα αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά.

Προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε όλη τη χώρα. Η προληπτική ιατρική μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία του πληθυσμού και να βελτιώσει κατά πολύ την εξέλιξη των ασθενειών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου