Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 34 χρόνια από την ίδρυση του ΕΝΕΚ. Ο αγώνας συνεχίζεται.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

34 χρόνια από την ίδρυση του ΕΝΕΚ. 
Ο αγώνας συνεχίζεται.


Συμπληρώνονται 34 χρόνια από την ίδρυση του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος. Η συγκρότηση ανεξάρτητου φορέα των Ελλήνων Εθνικιστών υπήρξε σημαντική για την πορεία του κινήματος γενικότερα. Διαχώρισε την πολιτική ταυτότητα των εθνικιστών και ανέδειξε έναν νέο πολιτικό λόγο, βαθύτατα ριζοσπαστικό.


Το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα που προέκυψε μετά την επέμβαση της ηγεσίας της Εθνικής Παρατάξεως, στην ηγεσία και την διάρθρωση της Ελληνικής Νεολαίας Εθνικής Παρατάξεως, όπου τοποθέτησε άλλη ηγεσία αυθαίρετα, συγκροτήθηκε μετά από την συγκέντρωση στελεχών σε πανελλήνιο επίπεδο, στο Βόλο.
Ο ενθουσιασμός και το πάθος έγιναν μέρος της πολιτικής προσπάθειας για την πατρίδα. 

Μέχρι τη στιγμή εκείνη ο εθνικισμός παρέμενε σε επίπεδο πολιτικών ομάδων που κράτησαν την σημαία του αγώνα, εξέλιξαν την ιδεολογία και εκπαίδευσαν στελέχη, δεν είχαν όμως την πολιτική παρουσία στην κοινωνία και τον επίκαιρο λόγο για το παρόν και μέλλον.

Σήμερα, που ο Ελληνικός εθνικισμός καλείται να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία, ο ρόλος του Ε.Ν.Ε.Κ θα πρέπει να είναι  γνωστός και παιδαγωγικός, όχι μόνο γιατί ήταν ρόλος πρωτοπόρου, αλλά και γιατί δίδαξε διά των πράξεων, το ήθος του αγωνιστή.

Προσωπικότητες με τεράστιο πολιτικό βάρος όπως αυτή του αρχηγού του ΕΝΕΚ και της ΕΝΕΠ του Πολύδωρου Δάκογλου, θα πρέπει να είναι καθοδηγητικές μορφές στον αγώνα μας.
Ο Γιάννης Σχοινάς, ο Γιώργος Ταρναράς, ο Κώστας Χατζησταύρου,
η Ευγενία Πρεβεζάνου, ο Δημήτρης Τσούγκος, ο Πρόδρομος Κούρτογλου, ο Θόδωρος Καραμπέτσος, η Άννα Δημητρίου και εκατοντάδες άλλοι διαμόρφωσαν ένα κίνημα του οποίου τα χαρακτηριστικά, παρορμούν και εμπνέουν τον αγώνα μας.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου