Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Νέος γύρος σκληρών μέτρων

Όπως φαίνεται, η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει να υλοποιήσει
μια σειρά από σκληρά μέτρα, στην ίδια κατεύθυνση
με αυτήν που ακολουθεί εδώ και χρόνια η πατρίδα μας.

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών: Η πίεση που ασκούν τρόικα και τραπεζίτες για την πραγματοποίηση πλειστηριασμών θα φέρει σε διάλυση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν υποστεί την εξοντωτική δράση της ύφεσης.
Η περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση και όταν θα έχει ολοκληρωθεί, όπως οι τραπεζίτες δηλώνουν δεν θα φέρει ούτε ένα ευρώ στην αγορά, ούτε ένα ευρώ σε μείωση ιδιωτικών χρεών αφού θεωρούν ότι τα ποσά θα εξισορροπήσουν το κούρεμα των ομολόγων.

Παιδεία και Υγεία: Δυο τομείς που έχουν ήδη υποστεί δραματικές μειώσεις και θα έχουν πολλές νέες περιπέτειες είναι η υγεία και η παιδεία. Αναμένονται καταργήσεις, συγχωνεύσεις, περικοπές σε αναλώσιμα και ασφαλώς μια γενικότερη υποβάθμιση που θα λάβει γενικό χαρακτήρα και θα έχει επίδραση σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Σχεδόν όλα τα προγράμματα πρόνοιας έχουν περικοπεί, προγράμματα προληπτικής ιατρικής έχουν σταματήσει ενώ οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και σε προσωπικό ξεπερνούν κάθε όριο ανεκτής περίθαλψης.

Προώθηση όλων των ύποπτων εξαγγελιών: Περιπτώσεις όπως αυτές των ελευθέρων οικονομικών ζωνών, ξεπουλήματα όπως στις μαρίνες, εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας χωρίς καμία προϋπόθεση, μόνο και μόνο για την μειωση του -ήδη αδύνατου να εξοφληθεί χρέους- θα πάρουν ταχύτατη και άμεση μορφή.

Αδυναμίες στις ένοπλες δυνάμεις: Η πατρίδα αντιμετωπίζει μια ακραία κατάσταση που απαιτεί εγρήγορση. Αντίθετα, μέρα με τη μέρα οι ένοπλες δυνάμεις αποδυναμώνονται και ανταποκρίνονται στην αποστολή τους ,κυρίως ,λόγω της δεδομένης ευσυνειδησίας των στελεχών τους.


Ανεργία: Με το τέλος της τουριστικής περιόδου θα υπάρξει νέο ρεκόρ. Ήδη, τα δύο εκατομμύρια των ανέργων συνθέτουν ένα σκηνικό καταστροφής. Οι επιλογές των ξένων και των εντολοδόχων τους οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην πλήρη εξαθλίωση. Ο νέος κύκλος των μέτρων θα διαλύσει και τις εναπομείνασες επιχειρήσεις και θα τροφοδοτήσει νέο τυφώνα απολύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου