Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 Η δεινή θέση του επαγγελματικού κόσμου απαιτεί άμεσα μέτρα
 

Τα βασικά αιτήματα που προβάλλει κατά τις κινητοποιήσεις της η ΓΣΕΒΕ, σχετικά με τη χρήση του βιβλιαρίου υγείας χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, αποποινικοποίηση του επαγγελματικού κόσμου, έχει ήδη ως επίσημες θέσεις του το Εθνικό Μέτωπο.


Η υγεία σε ένα εθνικό κράτος είναι δικαίωμα του πολίτη από τη στιγμή που θα γεννηθεί, είναι απολύτως απαράδεκτο ασφαλισμένοι που έχουν πληρώσει τεράστια ποσά και μάλιστα στην εποχή της κρίσης να αδυνατούν να νοσηλευτούν ή να πάρουν φάρμακα ή ιατρικές υπηρεσίες γιατί οφείλουν εισφορές. Ολόκληρο το τερατώδες σύστημα που δεν εξυπηρετεί το λαό αλλά τα συμφέροντα πρέπει να ανατραπεί.

Οι συστηματικές προσφυγές σε δίκες από ολόκληρο το φάσμα, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, έχει λάβει χαρακτηριστικά διωγμού. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο ένα εχθρικό κράτος όπως αυτό των ξένων επιτρόπων και των τοκογλυφικών συμφερόντων.

Η προσπάθεια να λειτουργούν τα καταστήματα και τις Κυριακές παρά την πλήρη διαφωνία επαγγελματιών και εργαζομένων, δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης και τους κύκλους που εξυπηρετούνται.

Αυτό το περιβάλλον αρνείται κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία από τις εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις , κυρίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ακριβώς γιατί αποσκοπεί στο βίαιο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε προτεκτοράτο πολυεθνικών συμφερόντων και παράδεισο προσφοράς πλούτου.

Τονίζουμε στους συναδέλφους επαγγελματίες ότι όλα αυτά γίνονται με κυβερνητική πρωτοβουλία και μπορούν να αλλάξουν μόνον με πολιτική διαδικασία, άρα κάθε σχέση με τα κόμματα εξουσίας είναι καταστροφική. 
Ας κάνουμε πράξη όσα ζούμε και συζητάμε, ας απεγκλωβιστούμε από τις δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου.

Το Εθνικό Μέτωπο είναι ο φορέας αντίστασης και προοπτικής.

Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου Επαγγελματιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου