Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Τομέας υγείας Εθνικού Μετώπου

Οι επικοινωνιακές φανφάρες της μνημονιακής διακυβέρνησης και οι ρητορικές…επιδόσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αδυνατούν μεταξύ άλλων να κρύψουν και την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας του ελληνικού λαού.

Η δουλική στις συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου οδήγησε σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο αδιέξοδο που οι επί μέρους παράμετροί του συνθέτουν μία ζοφερή πραγματικότητα, που δεν αφορά τους αριθμούς στα λογιστικά κατάστιχα, αλλά την υγεία και την αρρώστια, την ζωή και τον θάνατο των ανθρώπων, του Ελληνικού λαού.

Μερικά από τα στοιχεία της πραγματικότητος αυτής είναι:


  • Οι προκρούστειες περικοπές των δαπανών με στενά και κοντόθωρα οικονομικά κριτήρια, οδήγησαν σε απίστευτη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας με την οικονομική αποτελεσματικότητα αμφιλεγόμενη σε βάθος χρόνου.
  • Η απογύμνωση του ΕΣΥ από ανθρώπους, πόρους, υποδομές και υλικά και η συρρίκνωσή του με το κλείσιμο/μετατροπή Νοσοκομείων, χωρίς σχέδιο, ερήμην του (ανυπάρκτου) υγειονομικού χάρτη της χώρας και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, ενορχηστρώνουν τον αργό αλλά βέβαιο ενταφιασμό του βασικού πυλώνα της δημόσιας υγείας ενώ η υπερχρέωση και επικείμενη καθίζηση του ρόλου του ΕΟΠΥΥ, καταλύει αναντίρρητα τον άλλο πυλώνα της.
  • Τα αυξανόμενα πλήθη των ανέργων και ανασφαλίστων πολιτών με μηδαμινή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
  • Η διευρυνόμενη φτωχοποίηση και των υπολοίπων Ελλήνων και ειδικά των συνταξιούχων, κατ’ εξοχήν χρηστών υπηρεσιών υγείας.
  • Η αλλοπρόσαλλη πολιτική στον τομέα του φαρμάκου που πλημμύρισε την αγορά με ακριβά (μέχρι και 800% ακριβότερα απ’ ότι σε άλλες χώρες) και αμφιβόλου ποιότητος γενόσημα.
  • Οι τραγικές συνθήκες εργασίας και ισοπέδωση των αμοιβών των ιατρών και των άλλων λειτουργών του ΕΣΥ και οι εξευτελιστικές αμοιβές των ελευθεροεπαγγελματιών από τον ΕΟΠΥΥ που οδηγούν σε προλεταριοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της υγείας με όσα αυτό συνεπάγεται.
  • Η αποτίμηση των υπηρεσιών υγείας με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια, δημιουργεί αναστροφή του αξιακού συστήματος και τελικά δραματική απαξίωση, διαστρέβλωση και υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει πως η Υγεία, η Παιδεία και η Άμυνα είναι απόλυτες προϋποθέσεις λειτουργίας μιας υγιούς κοινωνίας.

Η συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας και ο σταδιακή καθίζηση των υπηρεσιών της συντελούν στην διάλυση της κοινωνικής εντάξεως και τον κατακερματισμό της κοινωνικής συνοχής, δημιουργώντας μία κοινωνία διασπασμένη και εξατομισμένη, εύκολο πεδίο αναξιοκρατικής αναδείξεως και άβουλο υποκείμενο δημαγωγικής χειραγωγήσεως.

Βασικές αρχές του Εθνικού Μετώπου για την Υγεία είναι:

  • Η Υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο είδος ούτε καταναλωτικό αγαθό. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει σε όλους.
  • Δεν καθορίζει η οικονομία την πολιτική αλλά αντίθετα η πολιτική την οικονομία. Αποτελεί απαράβατη αναγκαιότητα η διαρκής παροχή επαρκούς Δημόσιας Υγείας και η οικονομική πολιτική πρέπει να υπηρετεί αυτή την αναγκαιότητα.

Μια σειρά ρεαλιστικών και απόλυτα εφαρμόσιμων μέτρων τα οποία προτείνει και τα οποία θα πάρει το Εθνικό Μέτωπο, συνιστούν μία Πολιτική απόλυτα εφαρμόσιμη, η οποία σέβεται και αποκαθιστά την Δημόσια Υγεία του λαού μας και επιπλέον είναι οικονομικότερη όλων σε βάθος χρόνου.

Μερικά από τα μέτρα αυτά είναι:

  • Θέσπιση Υγειονομικού Χάρτη για καθορισμό της Στρατηγικής Υγείας.
  • Ίδρυση ολοκληρωμένου και ενιαίου  για όλους, δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Εξορθολογισμός, εξυγίανση και ολοκλήρωση του ΕΣΥ που θα περιλαμβάνει το σύνολο των βαθμίδων υγείας και την προληπτική ιατρική..
  • Κοινό Ταμείο Υγείας για όλους.
  • Ίδρυση Δημόσιου, πλήρως ανεπτυγμένου και οργανικά ενταγμένου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, φορέα Προληπτικής Ιατρικής και Ιατρικής της Εργασίας.

Η ιδεολογία του Εθνικισμού θέτει σαν απόλυτο και υπεράνω όλων κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Η φροντίδα για την υγεία του λαού μας, σφυρηλατεί όχι μόνο το σωματικό και ψυχικό του σφρίγος, αλλά γιγαντώνει και τους δεσμούς μιας κοινωνίας που δεν αδιαφορεί για τα μέλη της αλλά φροντίζει γι αυτά και όχι μόνο, τους δεσμούς που μας κάνουν κάτι περισσότερο από άθροισμα ατόμων: μέλη του υπέρτατου συνόλου που από το παρελθόν, δια του παρόντος μας συνεχίζεται στο απώτατο μέλλον: του Ελληνικού Έθνους!

Το Εθνικό Μέτωπο αγνοώντας και συντρίβοντας τα κάθε είδους αρρωστημένα συμφέροντα και διαπλοκές που έφεραν την υγεία του λαού μας σε αυτό το χάλι θα κάνει πράξη το σύνθημά μας:


ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
  


Τομέας Υγείας του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου