Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ !"


 του Γιώργου Βεργιάννη

Ο κ. Μεχμέτ Εμλιούκ με την Γραμματέα της Οργάνωσης Εθνικού Μετώπου Ξάνθης, Μαρία Καραγιάννη και τον Γραμματέα Νεολαίας Εθνικού Μετώπου Ξάνθης, Σπάρτακο Τανασίδη.

Με μεγάλη ευαισθησία στα Εθνικά ζητήματα αλλά και σεβασμό στους ανθρώπους που βρέθηκαν μέσα στα χρόνια στο μάτι του κυκλώνα, είτε εξ αιτίας ύποπτων σκοπιμοτήτων, είτε εξ αιτίας  λανθασμένων χειρισμών του κράτους, 
οι συναγωνιστές της Οργάνωσης Ξάνθης του Εθνικού Μετώπου, με μια πράξη ειδικού βάρους και ειδικού συμβολισμού, επέλεξαν να γιορτάσουν το μεγάλο  ΟΧΙ και το ηρωικό έπος του 1940 στο πρόσωπο ενός Έλληνα αγωνιστή της ζωής, ενός Θρακιώτη Πολεμιστή απόμαχου του θρυλικού έπους του ’40.
Ενός Έλληνα Πομάκου...!


Πιστοί στα χαρακτηριστικά της φυλής και στο κεντρικότερο εξ αυτών που είναι το Ομότροπον, οι συναγωνιστές της Ξάνθης έπραξαν το καθήκον τους. Έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στην παντελώς αδιάφορη κυβέρνηση των εντολοδόχων, όσο και στο ραδιούργο Τούρκικο προξενείο, ότι οι Εθνικιστές δεν 
θ’ αφήσουν ούτε τη Θράκη αλλά ούτε και τους Πομάκους βορά στα ύπουλα σχέδιά τους.

Εύγε  Συναγωνιστές !

Αναλυτικότερα το Δ.Τ. της Οργάνωσης Ξάνθης:

Το Σάββατο 27/10/13, η οργάνωση του Εθνικού Μετώπου Ξάνθης απένειμε τιμητική πλακέτα στον 94χρονο Πομάκο απόμαχο του Έπους του ΄40, κ. Μεχμέτ Εμλιούκ του Αχμέτ, κάτοικο της ορεινής Σμίνθης, για την προσφορά του στους αγώνες του Έθνους.

Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον, ο σεμνός και ευγενικός γέροντας μας άνοιξε την καρδιά του, διηγούμενος ιστορίες πολέμου όντας στρατεύσιμος τις κακουχίες που πέρασε, όντας αντιστασιακός στα βουνά, καθώς και τις εικόνες σφαγής των γυναικόπαιδων στην πλατειούλα του χωριού. Πράγματα που, όπως μας είπε, δε θα καταφέρει να ξεχάσει ποτέ. Στο δε σχόλιό μας για το πόσο δύσκολη και βασανισμένη ζωή πέρασε, η απάντησή του ήταν λακωνική και περιεκτική «-Εμείς καλό δεν είδαμε... ».

Κατά τη βράβευσή του, ο κύριος Μεχμέτ μας εξομολογήθηκε ότι  ουδέποτε του έχει γίνει τέτοια τιμή μέχρι τώρα
Ο ίδιος αλλά και οι συγχωριανοί του δεν γνωρίζουν άλλον στα Πομακοχώρια, που να έλαβε μέρος στον πόλεμο του ΄40 και που να είναι σήμερα εν ζωή. 
Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας που γνωρίσαμε από κοντά έναν απόμαχο αγωνιστή, ο οποίος κατά τη διήγησή του δήλωσε ότι: 
«Την Ελλάδα ξέρω για πατρίδα».


Εθνικό Μέτωπο Ξάνθης - Γραφείο τύπου














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου