Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Με κύρια χαρακτηριστικά του την συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, εξαπολύοντας νέες βολές κατά των μικρών επιχειρήσεων και με μια άνευ προηγουμένου τιμωρητική διάθεση επειδή τόλμησαν να επιχειρήσουν, ο νέος προϋπολογισμός δείχνει τις
διαθέσεις των εντολοδόχων για ένα ακόμα ζοφερό νέο έτος.


Οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και οι όποιες επιχορηγήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Το διαβόητο και τελικώς ανύπαρκτο πρωτογενές πλεόνασμα που διατυμπανίζουν οι συγκυβερνώντες, είναι το αποτέλεσμα της αιματηρής αντιλαϊκής πολιτικής που μόνο στόχο έχει τη στήριξη των τραπεζών και την είσπραξη ευσήμων από τα διάφορα τοκογλυφικά κέντρα.

Με κεντρικό άξονα τις κατ’ επίφαση διαρθρωτικές αλλαγές και την επιτάχυνσή τους, οδηγούν τη χώρα σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων
σε χιλιάδες αναίτιες και ακοστολόγητες  νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ η κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων μεταφέρεται στις καλένδες.

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και ο εργασιακός μεσαίωνας που εντάσσονται στο συνολικό ξεπούλημα της Πατρίδας, αποτελούν τα κίνητρα προσέλκυσης νέων επενδυτών, ώστε το Καπιταλιστικό μοντέλο να αρχίσει να ανακάμπτει από το 2014 και πάλι όμως, προς όφελος των ολίγων.

Σε μια συντετριμμένη χώρα που βιώνει συνθήκες αλώσεως, επιχειρείται μια ανάκαμψη αφ ενός αβέβαιη, αφ ετέρου επιλεκτική για ορισμένους. Και πάντοτε, αθεμελίωτη και βασιζόμενη σε συντρίμμια.

Τα εμφανιζόμενα στοιχεία του προϋπολογισμού, έχουν πολύ κοντό ορίζοντα, αφού οι όποιες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οδηγούν αποκλειστικά και μόνο στη λήψη νέων σκληρότερων μέτρων, αποδεικνύοντας περίτρανα την παντελή αδυναμία των εγχώριων τοποτηρητών για  στοιχειώδη οικονομικό σχεδιασμό.

Επισημαίνουμε και πάλι τα ποσά των τόκων και των χρεολυσίων που αυξάνουν την κερδοφορία των δανειστών της Γερμανίας και των Δορυφόρων της, την ίδια ώρα που η Ελληνική κοινωνία στενάζει.

Συνοψίζοντας:

Στο σύνολό του ο νέος προϋπολογισμός που αποφασίστηκε και πάλι σε ξένα κέντρα αποφάσεων, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στις αλυσίδες της σκλαβιάς, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων με… copy rite Βρυξελλών.
Ένα επιθετικό κρεσέντο εναντίον του Ελληνικού λαού από τους υποτιθέμενους συμμάχους του.


Τομέας Εθνικής Οικονομίας του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου