Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μια σημαία για τα Ίμια.


Της Φούλης Κούρταλη

Μέχρι τον Ιανουάριο 1996 το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν γνώριζαν την ύπαρξη δύο μικρών νησιών ανατολικά της Καλύμνου. Και όμως εκείνος ο Ιανουάριος έγινε αφορμή να μάθει ολόκληρη η Ελλάδα τι είναι και που είναι τα Ίμια. 

Αφορμή σκληρή, που ισοπέδωσε το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων.

Το χρονικό της κρίσης αρχίζει με το πρώτο επεισόδιο  τον Δεκέμβριο του 1995
αλλά το ευρύ κοινό έμαθε για την ύπαρξη των ελληνοτουρκικών επεισοδίων στην αρχή του 1996 αλλά με το τέλος της ζωής τριών παλικαριών, του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού. Αυτά τα παιδιά πλήρωσαν με τη ζωή τους τις πολιτικές συμμαχίες των κυβερνώντων. Και ενώ η Πατρίδα δάκρυζε για τον χαμό αυτών των παιδιών, ο πρωθυπουργός της χώρας μας τους ξεπλήρωνε την θυσία τους ευχαριστώντας τους Αμερικάνους από το βήμα της Βουλής.
Που θα γινόταν κάτι ανάλογο; Ποια χωρά θα δεχόταν τον θάνατο των δικών της παιδιών έτσι παθητικά, ποια θα ξέχναγε τόσο γρήγορα την θυσία και το αίμα των ηρώων της; 

Καμία χώρα δε θα απαξίωνε, δε θα ξεχνούσε. Ούτε η Ελλάδα ξέχασε, το κράτος είναι αυτό που το κάνει.                                                                                         Τα παιδιά που μεγαλώνουν δε θα μάθουν ποτέ για τους τρεις ήρωες των Ιμίων. Και είναι ιερή υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η μνήμη των  Καραθανάση, Βλαχάκου, Γιαλοψού….
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου