Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μαθήματα «δημοκρατίας» τα βράδια της Δευτέρας


Της Φούλης Κούρταλη 

Κάποιοι το βράδυ της Δευτέρας, επιλέξαμε είτε από μαζοχισμό είτε από περιέργεια, να περάσουμε το βράδυ μας παρακολουθώντας την εκπομπή «Ανατροπή».  Το θέμα γνωστό, ειδικά όταν στο πάνελ φιλοξενούνται άτομα αριστερίζουσας απόχρωσης. Ανέλυσαν για άλλη μια φορά το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, την άνοδο της, το προφίλ των ψηφοφόρων της, όπως επίσης τους τρόπους αντιμετώπισης του «φαινομένου».

Θα λέγαμε λοιπόν ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη εκπομπή που φιλοξενεί άτομα του «συνταγματικού τόξου» - όπως αυτοαποκαλούνται-, με ιδιαίτερες
ευαισθησίες κατά του ρατσισμού, με υψηλά δημοκρατικά  στάνταρ και με έντονη συναίσθηση της ευθύνης, αν μη τι άλλο, της αποθάρρυνσης  ακραίων καταστάσεων κι όχι την πυροδότησή τους.

Σε αυτή την πολιτισμένη συζήτηση αναλύοντας οι παριστάμενοι το προφίλ  του μέσου ψηφοφόρου  της Χρυσής Αυγής, όλοι αυτοί οι «δημοκρατικοί» παράγοντες του τόπου, δέχθηκαν ανερυθρίαστα τον μειωτικό χαρακτηρισμό του Ελληνικού λαού, ως «λαουτζίκου» από τον παρουσιαστή και μάλιστα, δις…  
Ούτε λόγος φυσικά για ρατσιστική συμπεριφορά κατά των Ελλήνων και  θυμίζουμε, ότι ρατσισμός δεν αφορά μόνο στη φυλή. Αλλά οι εκπρόσωποι του «συνταγματικού τάξου» δεν μπορούν ποτέ να χαρακτηριστούν  ρατσιστές…

Βέβαια η ποιότητα της συζήτησης δεν σταματά εκεί μιας και ακούσαμε τον κύριο Τατσόπουλο να μας ενημερώνει ότι ο εθνικισμός ισούται με τον ναζισμό.
Η ημιμάθεια, σίγουρα είναι χειρότερη της αμάθειας, αλλά δεν θα χαρακτήριζα αυτόν τον άνθρωπο ημιμαθή, σίγουρα όμως,  εξαίρετο χειριστή της προπαγάνδας.

Κι εκεί που ακούστηκε μια φωνή λογικής λέγοντας ότι είναι ανεπίτρεπτες μέσα στη Βουλή εκφράσεις μέσα  του τύπου…: « Στον Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά» γιατί πυροδοτούν ακραίες καταστάσεις,  η εκπρόσωπος του τόσο δημοκρατικού Κ.Κ.Ε., αυτή που ξεκίνησε την δεκαετία του ’80 από τους κόλπους της Ν.Δ. και εξελίχθηκε σε πασιονάρια της Εκάλης,  αντέταξε στην πρόταση του κύριου Κεδίκογλου το τραγικό αμίμητο:  Να μην ξεχνάμε, πως στον Μελιγαλά σφάξαν δοσίλογους.





Αυτοί οι ευαίσθητοι δημοκράτες, θέλουν να κρυφτούν κι η χαρά δεν τους αφήνει…

Οι «δημοκρατικές» ευαισθησίες και ο ισοπεδωτισμός  της κυρίας Κανέλλη, θεωρούν  δοσίλογους τα 7χρονα παιδιά που έσφαξαν και έριξαν στην πηγάδα οι ομοϊδεάτες της.

Μου θύμισε δε την άποψη του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. ότι ο Στάλιν πολέμησε το τέρας του φασισμού και για αυτό δεν καταδικάζουν τα εγκλήματά του. Και όλοι αυτοί οι ανώτεροι άνθρωποι, οι πολέμιοι του ρατσισμού και της βίας, δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα το πόρισμα της κυρίας Κανέλλη περί δοσίλογων.

Με κανέναν σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων αλλά και στα ίδια τα θύματα, ξεδίπλωσε όλο το μίσος της. Μετά είναι δυνατόν να αναρωτιούνται μερικοί ποιοι φταίνε που επιλέγει ο κόσμος τα άκρα…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου