Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ



Λάβαμε πριν λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο Ελλήνων Εφέδρων, μέσα από την οποία διατυπώνεται σειρά παγίων αιτημάτων προς την πολιτεία, η οποία με τη σειρά της επί σειρά ετών, περί άλλων τυρβάζει…
Την παραθέτουμε αυτούσια στην κρίση σας.  

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ

Κανένας έφεδρος δεν γνωρίζει τα δικαιώματα του.
Ο Σ.Σ.Ε.ΕΦ. που από το 2007 αγωνίζεται για τα δικαιώματα αυτά, είναι παρών,
πιο δυναμικός και πιο ισχυρός, για να σταθεί δίπλα στους εφέδρους και να διεκδικήσει αυτά τα δικαιώματα.
1. Τα συντάξιμα στρατιωτικά χρόνια δεν πρέπει ο Έλληνας πολίτης να τα εξαγοράζει. Έκανε το καθήκον του στην Πατρίδα και αυτή πρέπει να του το ανταποδώσει έστω με αυτά.

2. Τα 8 ευρώ τον μήνα είναι ένα τίποτα. Μπορεί με αυτά, ο έφεδρος να βγάλει ένα εισιτήριο στα ΚΤΕΛ για την άδεια του; Με αυτήν την τεράστια οικονομική κρίση αντί να παίρνει πενταετείς ή μόνιμους οπλίτες, να έκανε αύξηση στον μισθό και στην θητεία των στρατιωτών.

3. Οι αυτοκτονίες των στρατιωτών στον Έβρο, ήταν πάντα ένα μυστήριο: μόνον στον Έβρο; μόνον στο ποτάμι; εκεί από όπου περνάνε οι δουλέμποροι και οι λαθρέμποροι;
Το ΓΕΣ αντί να το ψάξει, κάνει την πάπια, για να γλυτώσει τις αποζημιώσεις από τις δολοφονίες των οπλιτών.

4. Οι έφεδροι πρέπει να μετεκπαιδεύονται σε μεγάλες ασκήσεις του στρατού, για να μαθαίνουν τα οπλικά συστήματα και να μην ξεχνούν το αντικείμενο που εκπαιδεύτηκαν, να ανεβαίνει το ηθικό τους και να νιώθουν μάχιμοι.

5. Παλεύουμε για να αλλάξει ο νόμος για τις βολές των εφέδρων με τα τουφέκια του Ελληνικού Στρατού στα πεδία βολής . Ένας νόμος του 1937 που επιδεινώθηκε το 1956, μας ακυρώνει και μας πετάει έξω από τα πεδία βολής.
Με αυτά τα λίγα ασχολείται αυτή την στιγμή ο Σύνδεσμος μας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.ΕΦ.

κινητό 6987 249 104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου