Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η αποσιώπηση του παραληρήματος Βενιζέλου και η σιωπηλή αποδοχή περί “εκλιπούσας” Κυπριακής Δημοκρατίας


Η αναφορά του Κυπρίου προέδρου κ. Αναστασιάδη για “άριστες” σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου μετά την ψυχοπαθολογική συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι στην Κυπρία Ευρωβουλευτή κ. Θεοχάρους καθιστά απαραίτητη νέα ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου επί του θέματος.

Το Εθνικό Μέτωπο δεν θεωρεί πως η συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου συνιστά προσωπική αντιδικία με την εν λόγω ευρωβουλευτή, αλλά συνάδει απόλυτα με την πολιτική απαξιώσεως της υπάρξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία έτη από τις Ελλαδικές κυβερνήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται με τρόπο απότομο και ξεκάθαρο οι Κύπριοι να μην αντιδράσουν στην επερχόμενη κατάργηση της ανεξαρτησίας τους και τον υποβιβασμό τους σε μια ακόμα “κοινότητα”. Η ρηματική διακοίνωση δε, αποτελεί μια ενέργεια εκφοβισμού των Κυπρίων έτσι ώστε να καταστεί σαφές πως και η παραμικρή προσπάθεια υπεράσπισης της ίδιας τους της ανεξαρτησίας θα έχει συνέπειες για τους ιδίους.

Το αυτονόητο θα ήταν να δοθεί μια δυναμική απάντηση απέναντι στην υποδαύλιση της Κυπριακής ανεξαρτησίας από τον Βενιζέλο. Εντούτοις, αντί να δοθεί η πρέπουσα απάντηση από τον Κύπριο πρόεδρο και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ουσιαστικά προτιμήθηκε η ολοκληρωτική αποσιώπηση του θέματος.

Η θέση του Εθνικού Μετώπου είναι πως το σαφές αποτέλεσμα της απουσίας αντιδράσεων από μέρους της Κυπριακής κυβέρνησης είναι η αποδοχή των αξιώσεων Βενιζέλου και ως εκ τούτου των απαιτήσεων της Τουρκίας. Καλούμε τους Κυπρίους αδερφούς μας να αντιδράσουν στην προδοσία που συντελείται από την Ελλαδική και την Κυπριακή ηγεσία και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι ο πολύπαθος Κυπριακός Ελληνισμός να πετύχει την εκπλήρωση των ιστορικών δικαίων του, έναν αγώνα που το Εθνικό Μέτωπο στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.


Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής & Εθνικών Θεμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου