Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Το έπος του ’40, μνήμη και προτροπή


Παγκόσμιο παράδειγμα ήθους και γενναιότητας αποτέλεσε η υποδειγματική στάση της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποσπώντας μοναδικά σχόλια και από τους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, τον Τσώρτσιλ και τον Χίτλερ.
Η ανυποχώρητη στάση και η Πίστη στη Νίκη και τη Λευτεριά, για άλλη μια φορά κατέδειξε την πολεμική αρετή των Ελλήνων.
Εκείνο που αντελήφθη ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν η σχέση Εθνικής δύναμης και Κοινωνικής συνοχής και χωρίς να χάσει χρόνο, προχώρησε με μια σειρά μέτρων στην υλοποίηση έργων υποδομής.
Διαμορφώνοντας τους όρους για την λειτουργία εθνικής διανόησης χωρίς προκαταλήψεις μέσα από την παράδοση και την πολιτιστική αποστολή ενός πραγματικού Έλληνα, μαζί με την ηγετική ομάδα που τον ακολουθούσε, στάθηκε κόντρα στην εξάρτηση και τη φτώχεια, κόντρα στην διείσδυση του ξένου παράγοντα, κόντρα στην ευρισκόμενη εν αναβρασμώ διεθνή συγκυρία, κόντρα στη αντίληψη της ψωροκώσταινας και της μιζέριας, κόντρα στις διχαστικές αντιλήψεις που διαιρούσαν τον εθνικό κορμό.  
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, ανασυγκρότησε τον στρατό και εξόπλισε το λαό με το ηθικό της Νίκης, κατορθώνοντας αυτό που για τους πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν το αυτονόητο. Στον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου, η Νίκη δαφνοστεφάνωσε τον Ελληνικό Στρατό.

Σήμερα, η κατάλυση της Εθνικής μας κυριαρχίας αποτελεί κύρια πληγή και αφετηρία των τεράστιων δεινών για την Πατρίδα.
Ο Ελληνισμός βάλλεται από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν εγκαταλειφτεί και οι Αλβανικές προκλήσεις κλιμακώνονται. Οι Τούρκοι αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Το ερευνητικό τους σκάφος ανεμπόδιστα αλωνίζει στην Κυπριακή ΑΟΖ κι όσοι μιλούν όψιμα, είναι επειδή θα θιχτούν εν τέλει τα συμφέροντα του Ισραήλ κι όχι της Ελλάδας. Το 2014 υπάρχει αρμόδιος Γερμανός υπουργός με θέματα Ελλάδας… και η εποπτεία αποφασίζει για όλα.  Οι ιστορικές συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και αποκαλυπτικές.
Επιπλέον, επιχειρείται μια εσκεμμένη παραποίηση του νοήματος της 28ης Οκτωβρίου, ως μιας εορτής «κατά του φασισμού» κι όχι μιας εορτής για την μάχη της διατήρησης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπως πραγματικά είναι. Δίδεται δηλαδή μία διάσταση η οποία δεν υφίσταται ιστορικά.

Ένα είναι βέβαιο όμως: Ο Ελληνικός λαός διαθέτει τα ψυχικά χαρακτηριστικά της φυλής. Εκείνα τα χαρακτηριστικά που έδωσαν θριάμβους, λευτεριά, δημιουργούς και που μπορούν να αναγεννήσουν την Πατρίδα μέσα από μια Εθνική ηγεσία. Αυτό, αποτελεί προϋπόθεση… 
Διότι, Εθνική ηγεσία πάει να πει, προτεραιότητα στο Εθνικό συμφέρον. Κι αυτό είναι θεμελιώδες πολιτικοιστορικό ζήτημα.

Οι πολιτικοί και οι πολιτικές της χρεοκοπίας και της εξάρτησης, έχουν ως χώρους αναφοράς τα ξένα διευθυντήρια, τις περίεργες λέσχες, τα ταμεία των πολυεθνικών. Η φυσική τους θέση είναι η εξάρτηση και από εκεί δεν θα απαγκιστρωθούν ποτέ.

Ζυμωνόμαστε καθημερινά μέσα στον λαό κι εκεί ανακαλύπτουμε συνεχώς τα γνήσια στοιχεία της φυλής. Σήμερα, σε αντίθεση με την εποχή του Ιωάννη Μεταξά,  φαντάζει δυσθεώρητο επίτευγμα ο πολιτικός και οι πολιτικές του καθήκοντος καθώς έχουν εκπέσει οι αξίες και το πλαίσιο αξιών βρίσκεται σε αποσύνθεση. Τότε, οι έννοιες καθήκον, δόξα, τιμή, φυλή, δικαιοσύνη, αποτελούσαν πυλώνες και οδηγούς της κοινωνίας.  

Σήμερα, οι Εθνικιστές και μόνον αυτοί, διατηρούν εν ζωή τις παραδόσεις, τις αξίες κι ως εκ τούτου τις αντιστάσεις και συγκροτούν τις Τάξεις της Νίκης απ’ όπου θα ξεπηδήσει και η ηγεσία που χρειάζεται η Πατρίδα.

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί πολύτιμη πηγή ενέργειας και προτροπή  για την μεγάλη και τελική επικράτηση των ιδεών μας.


Από το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου