Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Νοέμβριος 1916- Νοέμβριος 2014

Στην φωτογραφία ο Γαλλικός στόλος στον Πειραιά

Ο Νοέμβριος του 2014 βρίσκει την πατρίδα μας σε συνθήκες εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής παράλυσης. Μια ιδιότυπη κατοχή που ασκείται από τους δανειστές με κύριους άξονες την Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μας θυμίζει την απροκάλυπτη επέμβαση και κατοχή που έγινε το 1916 από τους τότε “συμμάχους” μας.


Οι ίδιοι και πάλι εμπλουτισμένοι και παραλλαγμένοι, καθώς αποτελούν το νέο τύπο εξουσίας, επιβάλλουν στην Ελλάδα την συμμόρφωση σε εντολές που υπονομεύουν το μέλλον και την υπόσταση του έθνους, καταδικάζουν σε δυστυχία το λαό και προδιαγράφουν τις νέες συνθήκες εξάρτησης προς όφελος των ξένων συμφερόντων.

Το Νοέμβριο του 1916 οι σύμμαχοι βρήκαν την αντίσταση των Αθηναίων πολιτών, του στρατού και της τότε ηγεσίας, το 2014 έχουν εισέλθει στι πόλεις και τα χωριά μας ασκώντας εξουσία δια των οργάνων της κατ' όνομα Ελληνικής πολιτείας.

Δεν είναι τυχαία η παράλειψη της εξιστόρησης των Νοεμβριανών απ΄τα μέσα ενημέρωσης και τους αρμόδιους περί την εκπαίδευση και την ιστορία. Είναι από τις κατοχές και τις επεμβάσεις των συμμάχων που θέλουν να ξεχάσουν. Η γνώση της ιστορίας και η στάση των συμμάχων είναι σημαντικές γιατί βοηθούν στην βαθύτερη κατανόηση των πραγματικοτήτων και των γεωπολιτικών εξελίξεων. Η γνώση όλων των πλευρών της ιστορίας είναι πολύτιμη για την πορεία μας ως έθνους.

Η μνήμη των γεγονότων του Νοεμβρίου μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και ότι οι φιλίες στην διεθνή πολιτική δεν είναι συναισθηματικής αξίας μεγέθη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου