Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η θέση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σχετικά με την διέλευση της τουρκικής κορβέτας και των δηλώσεων του τούρκου βουλευτή Οσμάν Ασκίν Μπακ.


Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλώνει απερίφραστα πως σε οποιοδήποτε άλλο, πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, η τουρκική κορβέτα Büyükada, θα είχε, αφού προηγουμένως είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις – έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, προειδοποίηση των
τούρκων με παράλληλη ειδοποίηση συμμάχων – ακινητοποιηθεί και
το πλήρωμα του θα έπρεπε τώρα να βρισκόταν υπό την κράτηση των Ελληνικών αρχών.
 
Σε περίπτωση δε αντίστασεως, θα έπρεπε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι δηλώσεις του τούρκου βουλευτή Οσμάν Ασκίν Μπακ μέσα στην ίδια την Ελληνική βουλή ήρθαν ως φυσική και αυτονόητη συνέχεια, άμεση συνέπεια της πλήρους απουσίας πραγματικής αντίδρασης από την – απροκάλυπτα πλέον – κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών. Εδώ δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε την γελοία προσπάθεια παρουσίασης του κ.Μπακ από τα γνωστά εγχώρια “ΜΜΕ” ως ενός “σεσημασμένου ακραίου” από τη στιγμή που είναι γνωστό πως ο κ.Μπακ χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του κ. Ερντογάν. Γι'αυτό εξ'άλλου και επελέγει για την συγκεκριμένη πολιτική αποστολή. Έτσι, ενώ κάποιος που παριστάνει τον έλληνα ΥΕΘΑ – απαξιούμε να αναφέρουμε το όνομα του -  μιλούσε για ακονισμένα ξίφη και κλάδους ελαίας, η τουρκική ηγεσία προχώρησε στις δηλώσεις αυτές μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, όπου η απουσία απαντήσεως εκ μέρους των στυλιανίδη-βενιζέλου, νομιμοποιεί de facto το ψευδοκράτος. Την ίδια στιγμή, τα υπολείμματα των “ρωμιών του νότου” βρίσκονται και επισήμως υπό την ισραηλινή κηδεμονία, μετά τις πρόσφατες υπερπτήσεις ισραηλινών μαχητικών πάνω από την Κύπρο.

Θέση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είναι πως από μόνη της η διέλευση της τουρκικής κορβέτας Büyükada αποτελεί πολύ χειρότερη πρόκληση από τα γεγονότα  του 1987, που παραλίγο να φέρουν σε πολεμική σύρραξη τις δύο χώρες. Ο συνδυασμός δε όλων των τουρκικών ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και Κύπρο, μπορεί σε σφοδρότητα να παραλληλιστεί μονάχα με την εισβολή και κατοχή των Ιμίων το 1996.

Στο αμείλικτο ερώτημα του γιατί τότε - έστω φαινομενικά - φτάσαμε στα πρόθυρα του πολέμου ενώ σήμερα αυτή η πιθανότητα δεν συζητείται ούτε κατά διάνοια, αφήνοντας τον ελληνικό λαό εντελώς εκτός εξελίξεων, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Εσχάτη προδοσία.


Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής & Εθνικών Θεμάτων Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου