Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι πρωταγωνιστές του αδιεξόδου και οι εθνικιστές.





Η αποδοχή της κρίσης ως φαινομένου είναι κοινή. Η οριοθέτηση της, όμως,τόσο σε χρονική βάση όσο και ως προς τα αίτια και το είδος της, έχει πολλές ερμηνείες. Αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις δηλώνουν την ιδεολογική διαφορά και τον προσανατολισμό που αποδέχεται κανείς για να οδηγηθεί προς μια διέξοδο.

Η σκέψη και η στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.


Η ανάλυση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εμφανίζει την κρίση ως αποτέλεσμα εσφαλμένων χειρισμών κυρίως δημοσιονομικού χαρακτήρα, ανεφέρεται στο μεγάλο και αντιπαραγωγικό δανεισμό που προέκυψε από την ανάγκη ικανοποίησης αιτημάτων, ρίχνει την ευθύνη στην αριστερή πλειοδοσία, ενώ ταυτόχρονα αναγορεύεται σε σωτήρα της χώρας καθώς ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει τι έφταιξε και τώρα επιχειρεί να το διορθώσει. Κύριος άξονας των ιδεών της είναι η πλήρης αποδοχή του Ευρωπαϊκού πλαισίου, όποιο και αν είναι αυτό, θεωρώντας ότι καμία άλλη πολιτική δεν είναι εφικτή αφού μπορεί να μας οδηγήσει σε απομόνωση. Δεν εξετάζει την πραγματική θέση της χώρας, παρά μόνον ως μέρος ενός γενικότερου προβλήματος (Ευρωπαϊκού ή πλανητικού) όπου όμως εμείς ως έθνος και συντεταγμένο κράτος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμμορφωθούμε και να αναπτύξουμε τους χώρους όπου θα μας επιτραπεί.Διαπραγματεύεται την τύχη της χώρας συμπορευόμενη με τα κέντρα αποφάσεων επιδιώκοντας την πιθανή εύνοια και την ενδεχόμενη θετική εξέλιξη, συνολικά της Ευρώπης και δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά κανένα αρνητικό χαρακτηριστικό στο υπάρχον οικοδόμημα. Ακόμα και όταν σε επίπεδο στελεχών ασκείται κάποια κριτική έχει περισσότερο την έννοια ακαδημαϊκής προσέγγισης και λιγότερο πολιτικής θέσης. Σε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης αντιλήφθηκαν μόνον την διαφθορά, χωρίς να εξετάζουν τα βαθύτερα αίτια αλλά μόνον ως προϊόν προσωπικών διαθέσεων, θεωρούν δε ότι πνευματικά, εθνικά, γεωπολιτικά δεν έχει συμβεί τίποτα περισσότερο από τοπέρασμα του χρόνου...

Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων αυτών, διακρίνεται για την συνειδητή στάση προσήλωσης προς τις δομές που καθορίζουν την πορεία της χώρας, προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημενου της μεταπολίτευσης, είναι διασυνδεδεμένοι με κέντρα εξουσίας με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην υπάρχει ούτε η ελάχιστη παρέκλιση από όσα αποφασίζονται.

Η ελληνική κοινωνία, είναι σε μεγάλο βαθμό δέσμια στερεοτύπων που προέρχονται από άλλες εποχές και δεν απεικονίζουν τίποτα στην σημερινή περίπτωση. Έτσι, ορισμένοι εξ' αυτών εμφανίζονται δήθεν ως εθνοκεντρικοί, ενώ έχουν πλήρη συμμετοχή στην αλλοίωση του έθνους, μέσω πολιτικών, νομοθετημάτων και ενεργειών ή παραλήψεων. Το σύνολο των πολτικών επιλογών είναι απολύτως ταυτόσημα με την στρεβλή πολιτική που ακολουθείται τόσο για την Ελλάδα, όσο και για άλλες Ευρωπαίκές χώρες.

Υπερασπίζονται τις επιλογές τους ως μονόδρομο και κύριο όπλο τους είναι η τρομοκρατία του πληθυσμού με το επιχείρημα του αδιεξόδου που θα προκαλέσει μια τυχόν σύγκρουση με τα ιερατείατης Ευρώπης, τις πολυεθνικές και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Η αριστερά

Η αριστερά που προβάλλει σήμερα ως διεκδικητής της εξουσίας, είναι απότοκος μιας μεγάλης παράδοσης ιστορικών απωθημένων, πολλά από τα οποία έχουν περιεχόμενο επικίνδυνο για το έθνος και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ , ένα κόμμα που περιλαμβάνει στις τάξεις του αναθεωρητές του κομμουνισμού, πρώην κομμουνιστές διαφόρων αποχρώσεων, αριστεριστές, λαϊκιστές κάθε είδους, ιδεοληπτικούς διεθνιστές και πολλούς τυχοδιώκτες που προέχρονται από το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ, διατυπώνει την πρόταση εναλλαγής, χωρις καμία σοβαρή ανάλυση και σπουδή.

Ο πρόεδρός του Α.Τσίπρας δήλωσε ότι θα παίζει η λύρα και χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη. Ακόμακαι αν τα πράγμα τα εξελιχθούν έτσι ανρωτιέται ένας άνθρωπος εχέφρων άνθρωπος, τι νόημα είχε αυτή η δήλωση; Πόσο σοβαρό είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας να στέλνει απειλητικές δηλώσεις προς τις αγορές;

Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάλυση της κρίσης, αντιλαμβάνεται ως αίτιο την κερδοσκοπική διάθεση ορισμένων παγκόσμιων και εγχωρίων κέντρων καθώς και την εσφαλμένη πολιτική των κομμάτων της μεταπολίτευσης . Ορίζει την σοσιαλιστική Ευρώπη ως λύση μέσω της επαναφοράς του κρατισμο και θεωρεί ότι θα μεταβάλλει την σύνθεσή της με επικράτηση αναλόγων αριστερών κινημάτων σε σύντομο διάστημα. Στην παγκόσμια πραγματικότητα της οικονομίας δεν έχει επαρκείς απαντήσεις, κυρίως γιατί ακούγονται πολλές αντικρουόμενες προοπτικές. Διακρίνεται από σύγχυση σε πολλά ζητήματα, εμφανή όμως μειοδοτική διάθεση απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα, καθώς και στο ζήτημα των λαθρομεταναστών που σε συνδυασμό με το μεγάλο δημογραφικό μας ζήτημα, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ατραπούς την πατρίδα.

Η πιθανότητα επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εξαγγείλει πρόγραμμα 12 δισ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δημιουργεί ένα πολύ πιθανό ολίσθημα στην πορεία της Ελλάδας. Η διάψευση των δυνατοτήτων ανεξάρτητης πορείας, μέσω παράλογων σχεδιασμών, αλλοπρόσαλων αποφάσεων και κυρίως γιατί δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο σχέδιο εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης- αλλά αντίθετα χρήματα για κατανάλωση σε έναν διαλυμένο ιστό- προβάλλει ως ανησυχητικό ενδεχόμενο. Ακόμα, μπορούμε να υποθέσουμε πολλά άλλα πιθανά σενάρια εξίσου ανησυχητικά, καθώς τόσο η έλλειψη περίσκεψης όσο και αδυναμία πραγματικής ανάλυσης των δεδομένων, στο συνοθύλευμα ιδεών και προσώπων που διεκδικεί την αρχή είναι προφανές.

Αν το πολιτικό κατεστημένο παρέμεινε αναλλοίωτο παρά την κρίση στην ελεγχόμενη Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα των αντιπολιτευομένων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ η οι Ανεξαρτητοι Έλληνες. Είναι, επίσης, πρόδηλο ότι η βαθύτατα αλλοιωμένη κρίση που προξένησε η ανθελληνική κλίκα διακυβέρνησης, θα είχε ως αποτέλεσμα την προχειρότητα και την ευτέλεια, αφού αυτά υπήρξαν άλλωστε τα κύρια χαρακτηριστικά, της μεταπολιτευτικής περιόδου.






Οι Εθνικιστές

Το Εθνικό Μέτωπο, πολιτικός σχηματισμός που γεννήθηκε από την ανάγκη έκφρασης ακριβώς αυτής της εθνικής λύσης, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησαν οι εγχώριοι πολιτικοί και τα ξένα κέντρα, είχε ήδη διαφορετική ανάλυση για την κρίση από την δεκαετία του1980.Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την βαθύτατη κρίση του αξιακού συστήματος και την εγκατάλειψη της πατρίδας στα κέντρα των Βρυξελλών, την μεγάλη ανάγη επανελλήνισης και την υπεράσπιση των εθνικών θέσεων.Δεν διέφυγε στην δική μας ανάλυση, που στην πορεία έγινε διεξοδική, η ύπαρξη μιας πλανητικής πρόκλησης που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε περιπέτειες και τον λαό μας ,που αφημένος στην κούρσα του δανεισμού νόμιζε ότι ευημερούσε, στην εξαθλίωση.

Είχαμε εγκαίρως καταγγείλει το Μάαστριχτ και με σειρά άρθρων είχαμε αναδείξει το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη- ή τμήμα αυτής- και ασφαλώς η Ελλάδα, με την αποδοχή των συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών.

Η κρίση είναι πολλά χρόνια σε εξέλιξη και περίμενε την διεθνή συγκυρία προκειμένου να εκδηλώσει τις συνέπειες της. Το υποταγμένο πολιτικό, οικονομικό και επικοινωνιακό κατεστημένο δεν ήθελε να καταλάβει η ελληνική κοινωνία, τι πραγματικά συμβαίνει. Η κρίση είναι πολυσήμαντη και πολυεπίπεδη. Αφορά στην Ελλάδα που έχει μεταβληθεί σε αποικία χρέους και αντιμετωπίζει ορατό τον κίνδυνο του αφανισμού από πολλούς εσωτερκούς και εξωτερικούς κινδύνους, αλλά αφορά και στην Ευρώπη και τα έθνη της που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και την υπόστασή τους. Η τερατώδης δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξυπηρετεί μόνον ορισμένα οικονομικά συμφέροντα, οδηγεί σταδιακά στην απαξίωση όλες τις πατρίδες.

Μετά τις ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή θα υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες η επεισοδιακή πορεία της κρίσης συνεχίζεται.

Η μεγάλη σύγχυση που σκοπίμως επικρατεί, δεν επιτρέπει στους Έλληνες που εκπαιδευμένοι στο ψεύδος δυσκολεύονται να ακούσουν την αλήθεια, να κατανοήσουν την έκταση του προβλήματος.

Οι εθνικιστές είναι εδώ και θα προτάξουν τον πολιτικό τους λόγο και την θέλησή τους, διεκδικώντας μια Ελλάδα κυρίαρχη και μεγάλη, σύμφωνα με την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου