Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Το Εθνικό Μέτωπο στη Ρώμη: Τιμώντας τη Θυσία του Μίκη Μάντακα


Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία στη Ρώμη του Έλληνα εθνικιστή, Μίκη Μάντακα, φοιτητή ιατρικής στη γειτονική Ιταλία, από το παρακράτος της άκρας αριστεράς.

Όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, οι Ιταλοί συναγωνιστές της ιστορικής τοπικής οργάνωσης της συνοικίας Prati της Ρώμης, της οποίας ηγείται το γνωστό στέλεχος του ιταλικού εθνικιστικού κινήματος και στενός φίλος του Εθνικού Μετώπου, Alfredo Iorio, οργάνωσαν μια μεγαλειώδεις λαμπαδηφορία σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, η οποία κατέληξε στην πλατεία όπου δολοφονήθηκε ο Μίκης και έκτοτε τιμητικά έχουν δώσει σε αυτή το όνομά του.

Η τελετή ολοκληρώθηκε, μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, με το καθιερωμένο Presente και με την υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική Νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη από τις τελευταίες χρονιές και ότι ως συνήθως το παρών έδωσαν συναγωνιστές από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Κορσική, με τους οποίους το κίνημά μας διατηρεί άριστες σχέσεις.

Το Εθνικό Μέτωπο, στις εκδηλώσεις αυτές, αντιπροσώπευσε ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος συναγωνιστής Γιάννης Νικολόπουλος, στον οποίο δόθηκε η Τιμή να τεθεί επί κεφαλής της πορείας, κρατώντας την ελληνική σημαία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου