Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τέλος των αποθεματικών και διαθεσίμων


Με μια πρωτοβουλία που επιτείνει την αβεβαιότητα και φέρνει πιο κοντά το τέλος της αυτοδιοίκησης , των οργανισμών υγείας και παιδείας η κυβέρνηση αποφάσισε την συγκέντρωση όλων των ποσών που υπάρχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, προφανώς για να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή οφειλών προς τους "εταίρους" ή ακόμα χειρότερα να πληρώσει εσωτερικές υποχρεώσεις αφού άλλη λύση δεν έχει.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι αν ελπίζει σε λύση χρηματοδότησης θα αναγκαστεί να υποχωρήσει αφού μπλόφαρε, διαφορετικά καταστρέφει και τα τελευταία όρια για συναλλαγματικά αποθεματικά σε περίπτωση χρεοκοπίας.        Σε κάθε περίπτωση ενεργεί χωρίς συζήτηση, χωρίς προειδοποίηση και προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες. Οι ευθύνες είναι και στις δυο φαινομενικά αντίπαλες παρατάξεις, των προσαρμοσμένων στις εντολές των Βρυξελλών που οδήγησαν στην εξάρτηση και των δήθεν διαφωνούντων, αφού και αυτοί δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να υπηρετούν τις ιδεοληψίες τους.

Σημειώνουμε ότι όλα όσα συντελούνται, δεν τα γνωρίζει κανείς αφού τα κλιμάκια που διαβουλεύονται ενημερώνουν μόνον τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό. Τι ζητούν, τι προτείνουμε, τι ακριβώς συμβαίνει με την κατάσταση της οικονομίας κανείς δεν γνωρίζει. Η αδιαφάνεια στην αριστερή εκδοχή της.

Το Εθνικό Μέτωπο, συνεπές στην ανάλυσή του ότι η λύση του προβλήματος περιλαμβάνει δομικές μεταβολές και όχι περιστασιακές χρηματοδοτήσεις θεωρεί ότι η συγκέντρωση και αυτών των ποσών χωρίς κανένα σχέδιο έστω βραχυπρόθεσμο μόνο ζημιά στο τέλος θα προξενήσει .
Καλείται η αυτοδιοίκηση να υπερασπιστεί τους πόρους της.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου