Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η δοκιμασία της παιδείας συνεπάγεται νέο εθνικό κατήφορο


Η εθνική παιδεία σε όλο το διάστημα της μεταπολιτευτικής περιόδου αντιμετώπισε μια μεγάλη επίθεση, απόκεντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού,  που αποσκοπούσε στην πνευματική εξαθλίωση του λαού και στη χειραγώγηση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της μετριότητας.

Η γλώσσα μας, η τεράστια δύναμη και παρακαταθήκη του Ελληνισμού και της πολιτισμένης ανθρωπότητας, γνώρισε φαινόμενα αφασίας, λεξιπενίας, συρρίκνωσης του τεράστιου πλούτου και οδηγηθήκαμε σταδιακά στα μεγάλα εκφραστικά προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνονται δυστυχώς και σε νοητικά προβλήματα, γενεών ολοκλήρων.

Το ήθος , το φρόνημα, η εθνική ζωή, η παράδοση, υποβαθμίστηκαν σκόπιμα και στη θέση τους τέθηκαν αρχές και αξίες ιδεολογημάτων, ανίκανων να εμπνεύσουν τους νέους και να τους ωθήσουν στην δημιουργία και τον πολιτισμό.

Η συγκέντρωση πληροφοριών επικράτησε της κριτικής σκέψης και η εκπαιδευτική διαδικασία έχει μεταβληθεί σε ένα διαρκές φροντιστήριο για την εισαγωγή στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, προκειμένου να συνεχιστεί η περιπέτεια πληροφοριών χωρίς τον μεγάλο σκοπό της παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί και πρώτα απ'όλους οι συνδικαλιστές, έχουν τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της παιδείας. Σε συμφωνία με την προδοτική πολιτική τάξη έκτισαν το σαθρό οικοδόμημα της σύγχρονης εκπαίδευσης, χωρίς αξιακό περιεχόμενο , χωρίς σεβασμό, χωρίς επιδιώξεις,  με κριτήρια κέρδους και συμφωνίες με παράκεντρα όπως ο συμμοριτικός φοιτητικός συνδικαλισμός γνήσιο φυτώριο των κομματικών στελεχών που έπνιξαν την πατρίδα και το λαό.

Η επικράτηση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ, έφερε μια νέα ακόμα χειρότερη εξέλιξη στην ήδη παρηκμασμένη ελληνική παιδεία. Οι εξισωτιστές της αριστεράς, μαοϊκής εμπνεύσεως, επαναφέρουν τους χειρότερους όρους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Μίσος κατά της αριστείας, ισοπεδωτική αντίληψη στα προγράμματα και τα συγγράμματα, πτώση του γενικότερου επιπέδου σπουδών, διεστραμμένη αντίληψη περί της μαθητικής και φοιτητικής ιδιότητας, κατάργηση κάθε αξιολόγησης και εγκατάλειψη στην μετριότητα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πανεπιστήμια στην ομηρία των κομματικών νεολαιών και πρυτανικές αρχές όμηροι της παραεξουσίας που έντεχνα ασκούν τα κομματικά ιερατεία και οι ομάδες αριστεριστών και αναρχικών. Απέναντι στην πρόκληση της εποχής , απέναντι στην επιστήμη και τον πολιτισμό παρατάσουμε τον αθλιότερο εσμό, για να οδηγηθούμε ταχύτερα στην καταστροφή.

Η παραπαιδεία θα συνεχιστεί, η δράση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που εκπονεί προγράμματα, βιβλία και διδασκαλίες κατά του "εθνοτικού" σχολείου θα θεριέψει, η ασυδοσία στα γυμνάσια και τα λύκεια των οργανωμένων μηχανισμών του συστήματος της αριστεράς θα πάρει επίσημη μορφή και η τύχη των μαθητών, των σπουδαστών και τω φοιτητών θα εξαρτάται από την προσωπική τους προσπάθεια και μόνον.

Την ίδια ώρα, που αυτά συντελούνται, οι υπέρμαχοι του Ευρωπαϊκού οράματος επιχειρούν να αντισταθούν στις εξελίξεις. Είναι και αυτοί υπόλογοι , όχι μόνον γιατί δημιούργησαν το χάος στην παιδεία και εξέθρεψαν την σημερινή κατάσταση αλλά και γιατί αναζητούν τη λύση ακόμα και σήμερα μακριά από την εθνική σκέψη και συμμορφωμένοι με την τεχνοκρατία και την πνευματική εξάρτηση. Η κίνηση που επιδιώκουν υπό τον Βερεμή και τους συναυτώ είναι σε εσφαλμένη κατεύθυνση

Σε αυτές τις συνθήκες οι γονείς και οι κηδεμόνες αλλά και οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές οφείλουν και πρέπει να αντισταθούν.

Το Εθνικό Μέτωπο ζητά εθνική παιδεία για όλα τα Ελληνόπουλα. Μακριά από τις εντολές των ξεπεσμένων αριστερών και των ξενομανών εκπροσώπων της μεταπολιτευτικής συμφοράς. Σύντομα θα αναπτύξουμε πρωτοβουλίες για την δημιουργία μετώπου αντίστασης στην παιδεία.
Ο Ελληνισμός είναι πανίσχυρος αρκεί να συνειδητοποιήσει το πνευματικό του περιεχόμενο και να του δώσει τη διέξοδο που από την ιστορία έχει 
"τον εξανθρωπισμό της οικουμένης"


Τομέας Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου