Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Η σχέση Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από το μεταναστευτικό


Η απουσία σοβαρής πολιτικής της Ε.Ε και η δυσμενής και περιθωριακή θέση της Ελλάδας έδωσε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην Τουρκία που ενώ είναι ο κύριος δημιουργός του προβλήματος καθώς αρνείται να σεβαστεί συνθήκες, υποθάλπει τα κυκλώματα προώθησης, διατηρεί σχέσεις με τους Τζιχαντιστές- σύμφωνα με τις πιο σοβαρές εκτιμήσεις έχει ενισχύσει και εκπαιδεύσει χιλιάδες- τώρα εμφανίζεται ως θύμα και εταίρος στο πρόβλημα και εξασφαλίζει βοήθεια.
Οι Ευρωπαίοι που είτε εθελοτυφλούν, είτε αποφασίζουν σε κατάσταση πανικού, ή ακόμα χειρότερα γνωρίζουν -τουλάχιστον οι ελίτ αποφάσεων- ότι η διαρκής ροή μουσουλμανικών πληθυσμών θα μεταβάλει τη  δημογραφική σύνθεση και την ταυτότητα της Ευρώπης.

Η Τουρκία και τα λεφτά θα πάρει και το πρόβλημα θα εξακολουθήσει. Η δύση με πρώτη τη Γερμανία, αδιόρθωτη απέναντι στους Τούρκους που βρήκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και αρκετούς πρόθυμους να επανεξετάσουν την σχέση τους προς όφελος της Τουρκίας. Με όλα τα δομικά αρνητικά της Ε.Ε και την στρατηγική διάλυσης των εθνικών ταυτοτήτων, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ούτε τα θεσμικά της δικαιώματα, ορισμένα εκ των οποίων άπτονται των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Είναι τελικά αυτή η Ε.Ε ικανή να εκπροσωπήσει τα δικαιώματα των πολιτών και των εθνικών συνόλων; Ως πότε οι ηγεσίες των κομμάτων που φαντάζουν μαριονέτες μπροστά στα πανίσχυρα εταιρικά συμφέροντα και τις αποφάσεις κρυφών ιερατείων θα παριστάνουν ότι κυβερνούν.

Γιατί το αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική υπουργείο δεν προτείνει τα περίφημα κέντρα καταγραφής να λειτουργούν στην Τουρκία ώστε να μην φτάνουν επί Ελληνικού και άρα ευρωπαϊκού εδάφους, πρόσφυγες και μετανάστες αφού μάλιστα θα πάρει χρήματα η Τουρκία; 
Γιατί αρνούνται να καθορίσουν ποσοστώσεις και ακόμα έστω να συναντηθούν με τέτοια ημερήσια διάταξη θεμάτων...

Ο κύκλος των γεγονότων φέρνει την Ελλάδα σε μια ακόμα πιο δύσκολη θέση αφού λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της και αφορούν σε κρίσιμο βαθμό την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου