Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η εικόνα των ειρηνοδικείων συγκλονίζει. Οι πολίτες στα έσχατα όρια αντοχής.



Η τελευταία μέρα του 2015, είχε πόνο, ξενύχτι, άγχος και ξημερώνει γεμάτη αγωνία. Για αυτούς που πρέπει να σώσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες που ενώ πληρώσαμε τόσα δίς τώρα δεν είναι καν Ελληνικές.
Η ουρά σε κάθε ειρηνοδικείο θυμίζει την κατάπτωση του κράτους που έχει μεταβληθεί σε εκτελεστή ξένων εντολών και αρνείται να νομοθετήσει ή να δώσει μια παράταση έστω εάν δεν συμφωνούν οι διαβόητοι δανειστές. Η ουρά θυμίζει πόσοι Έλληνες είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους στο σχήμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΝ.ΕΛ για να διαψευστούν πανηγυρικά για μια ακόμα φορά. Η ουρά θυμίζει πως ένας ολόκληρος λαός έπεσε θύμα της απάτης των τοκογλύφων που πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους και εξακολουθούν να κερδοσκοπούν σε βάρος του με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών ηγεσιών των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Οι συντάξεις, αυτές οι συντάξεις που λειτουργούν ως μηχανισμός επιβίωσης όχι μόνο των συνταξιούχων αλλά πολλών άλλων συγγενών που ζουν από αυτές, πρόκειται να μειωθούν και πάλι. 
Το γελοίο επιχείρημα ότι πρόκειται μόνο για τις επικουρικές λες και αυτές δεν αφορούν το εισόδημα, δίνει και παίρνει στις τάξεις των εξουσιαστών. Δυστυχώς, προβλέπουμε ότι σύντομα θα υπάρχει πρόβλημα και τις κύριες. 
Το κράτος - δυνάστης ανυποχώρητο απέναντι στους οφειλέτες του και αυτή την τελευταία μέρα του χρόνου.

η διαλυμένη δημόσια διοίκηση και τα ξεχαρβαλωμένα σύνορα ένα ακόμα έργο της συγκυβέρνησης θα θυμίζει αυτές τις μέρες του 2015.

Η εικόνα με τους άστεγους να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης στο κρύο δεν θα σβήσει από τη μνήμη των Ελλήνων εύκολα.

Όλη η πενταετία της κατάρρευσης είχε ως κύριο επιχείρημα ότι πρέπει να δείξουμε σταθερότητα στις ευρωπαϊκές επιλογές και στο νόμισμα με τη διαρκή προσδοκία της ανάκαμψης. 
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι μέλλον δεν υπάρχει με αυτούς τους πολιτικούς και με αυτές τις πολιτικές .

Υπάρχει άλλος δρόμος και είναι αυτός του εθνικισμού. 
Ο δρόμος της πατρίδας! 
Το 2016 να είναι έτος εθνικής αλλαγής! 
Τίποτα δεν γίνεται μόνο του. 
Πράξτε το καθήκον σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου