Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Συμπεράσματα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης


Η Ελλάδα δεν έχει μόνο σωρεία προβλημάτων έχει δυστυχώς και αναποτελεσματικές άμυνες. Αυτό, φάνηκε καθαρά κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. Τόσο η γενικότερη ενημέρωση επί του θέματος όσο και η κοινοβουλευτική παρουσία υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων.Θεωρούμε άξια επισήμανσης τα ακόλουθα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν και προβληματισμό για όσους αγωνιούν για την πορεία του έθνους και της κοινωνίας.
α. Ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί κύριο στόχο των δυνάμεων που επιδιώκουν την αλλαγή ηθών , την αποσιώπηση της παράδοσης. Η προσπάθεια να μεταβληθεί η κοινωνική αντίληψη και να θεσμοθετηθούν νέοι όροι που μετά από αγώνες του δικαιωματισμού και των διεθνιστών επιβλήθηκαν στο δυτικό κόσμο βρίσκει ευνοϊκό έδαφος στην κρίση και στην αριστερή κυβέρνηση.

β. Ότι το λαϊκό αισθητήριο για μια ακόμα φορά είναι σε αναντιστοιχία με την απόφαση του κοινοβουλίου. ενδεικτικό της μεγάλης ανακολουθίας ανάμεσα στις πραγματικές διαθέσεις και στην κοινοβουλευτική σύνθεση.

γ. Ότι η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με τα άλλα όμορα κόμματα της Ευρώπης παραμένει δέσμια του διεθνιστικού άρματος και σε αυτά τα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε τις μαζικές αντιδράσεις στη Γαλλία όπου είχε πρωτοστατήσει η Γαλλική δεξιά. Το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου ή απείχαν ή κρύφτηκαν δηλώνει την πλήρη αδυναμία να υπερασπιστεί και το ελάχιστο όριο του αξιακού συστήματος. Αυτό, πρέπει να το καταλάβουν όσοι αρνούνται να δουν τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία και τι ρόλο έχει παίξει στην κατάπτωση της πατρίδας μεταπολιτευτικά.

δ. Άξια αναφοράς επίσης είναι η αδυναμία της εκκλησίας να δράσει οργανωμένα. Με την εξαίρεση της παρέμβασης του μητροπολίτη Σεραφείμ, η δυσκολία να αρθρωθεί συγκροτημένη επιχειρηματολογία και αντίδραση από την εκκλησία είναι και αυτό μέρος της κρίσης με αίτια και συνθήκες παλιότερες των τελευταίων χρόνων .

ε. Στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία το έλλειμμα εκπροσώπησης ήταν για μια ακόμα φορά εμφανές. Οι αγορεύσεις κατώτερες των περιστάσεων και οι εκφραστές των εθνικών ιδεών περισσότερο εξυπηρέτησαν τους αρχιτέκτονες του νομοσχεδίου παρά τους ενόχλησαν.

στ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται ότι αποτελεί κύριο παράγοντα επίδρασης και συμμόρφωσης στα πρότυπα της νέας τάξης αφού βασικό επιχείρημα των εισηγητών του νομοσχεδίου, υπήρξε ότι οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων είναι καταδικαστικές για την χώρα μας με σημαντικές χρηματικές αποζημιώσεις. Το μεγάλο πρόβλημα επιβολής του κοινοτικού δικαίου έναντι του εθνικού που τόσες φορές έχουμε επισημάνει και αποτελεί μέρος της περιορισμένης κυριαρχίας για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε. Η ανάκτηση της κυριαρχίας αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο.

Η εξέλιξη και αυτού του ζητήματος ήταν αρνητική. 
Ας συνειδητοποιήσουμε σύντομα την θέση της πατρίδας και τα επερχόμενα δεινά.

Εμ.Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου