Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή τη φορά η αποδοκιμασία ήταν καθολική και δεν αφορούσε μόνο το ασφαλιστικό.


Η τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων όλων των επαγγελμάτων κατέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στο κόσμο της εργασίας και συνολικά στην Ελληνική κοινωνία. Σύσσωμος ο λαός κατέβηκε στους δρόμους παρέλυσε το κράτος, έκλεισε τα καταστήματα, βρέθηκε στα μπλόκα και φανέρωσε την πλήρη αντίθεσή του στο εκτρωματικό νομοσχέδιο αλλά και στα συνολικά μέτρα της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα αποχωρούσαν οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου, με την σαφή υπόδειξη ότι δεν τους ικανοποιεί το νομοσχέδιο και η γενικότερη κατάσταση για την αξιολόγηση ζητώντας ...πιο σκληρά μέτρα.

Δυο λοιπόν, συμπεράσματα προκύπτουν :


α. Ότι τα πέντε κόμματα που στηρίζουν το 3ο μνημόνιο βρίσκονται σε αντίθετη πορεία με το λαό που έχει πάψει να ανέχεται την κατάσταση και β. Ότι τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια κέντρα αδιαφορούν για την παρούσα μορφή της κρίσης και προτείνουν μια εξοντωτική νέα εσωτερική υποτίμηση.

Το επίμαχο ζήτημα είναι τώρα πια να εκφραστεί ένας άλλος δρόμος πέρα από τις δεσμεύσεις του επιβάλλουν οι συμφωνίες με Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, Κεντρική Τράπεζα, αφού κάθε προσπάθεια περαιτέρω συνεννόησης έχει αποτύχει. Ένα σχέδιο με κύριο άξονα την εθνική ανάκαμψη χωρίς καμία απαίτηση ως υποχρεωτική, με βασικό σκοπό την εθνική οικονομία και πρωτίστως την αποκατάσταση της κυριαρχίας είναι το μόνο ενδεδειγμένο.

Η ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων στο προσκήνιο είναι πλέον ιστορική απαίτηση.

Το Εθνικό Μέτωπο δηλώνει παρόν!


Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου