Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας


Κατά την μακρά Ελληνική ιστορία συναντάμε διαρκώς την παρουσία εχθρών που επιδίωξαν την υποταγή και πολλές φορές την εξόντωση των Ελλήνων. 
Η περίπτωση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους προαιώνιους εχθρούς μας, τους Τούρκους, αποτελεί μια κορυφαία πράξη του βαρβαρισμού που πρέπει να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας, καθώς εκδίωξε από τα Ελληνικά πατρογονικά εδάφη τους  Ελληνικούς Ποντιακούς
πληθυσμούς και σκότωσε με πολλούς τρόπους 350.000.


Η υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης, όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει δεν είναι υπόθεση που πρέπει να συζητάμε μόνο στην ημερομηνία της μαύρης επετείου. Τα κόμματα της μεταπολίτευσης βυθισμένα στην φαυλότητα αρνήθηκαν είτε ως φορείς είτε ως εξουσία να επιδιώξουν αυτό που έπρεπε, αλλά περιορίστηκαν στην λογική των ανακοινώσεων και των προσεταιρισμών προκειμένου να αντλήσουν ψήφους κατά την συνήθεια που επιβάλλει το δημοκρατικό τους ήθος.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα που περνά δεν πρέπει να ξεχνάμε την γενοκτονία για την οποία ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι κακούργοι Τούρκοι, σήμερα και κάθε μέρα, οφείλουμε να διεκδικούμε την διεθνή αναγνώριση του γεγονότος. Ιδιαίτερα τώρα που οι εθνομηδενιστές έχουν καταλάβει την αρχή και προωθούν τις ανιστόρητες θεωρίες τους, οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε το λαό και τη νεολαία για το τεράστιο έγκλημα.

Η Τουρκία είναι ίδια. Το αποδεικνύει η καθημερινή πρακτική. Για αυτό και πρέπει απέναντι στην αισχρή και σχεδιασμένη στάση της να αντιτάξουμε σθεναρό εθνικό φρόνημα, πολιτική ανυποχώρητη και διεκδικητική,καμία υποχωρητικότητα καμία συναλλαγή.

Το Εθνικό Μέτωπο θεωρεί ότι χρέος κάθε Έλληνα είναι τις ημέρες αυτές να αναλογίζεται τι συνέβη και τι πρόκειται να συμβεί. Η ουσιαστική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις μνήμης είναι απαραίτητη και θα δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα σε όσους έχουν σχέδια υποταγής προς το Τουρκικό παράγοντα.


Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου