Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το Ελληνικό ένα ακόμα έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας




Για την μεταβίβαση του Ελληνικού, κάτω από τις γνωστές συνθήκες, έναντι τιμήματος 915 εκατομμυρίων δραχμών, έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία άξια σχολιασμού και αναφοράς.

α. Η περίπτωση του τεράστιου χώρου που μπορούσε να φιλοξενήσει εγκαταστάσεις όλων των χρήσεων, οικιστικές, κτιριακές για τις δημόσιες ανάγκες, τουριστικές, αναψυχής, αθλητισμού και παράλληλα να ανακουφίσει το λεκανοπέδιο με τη μεταφορά δόμησης και την βελτίωση άλλων αθηναϊκών περιοχών, είναι γνωστή σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα και Ελληνίδα.  Η επιλογή που έγινε έχει ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία και το κράτος και καμία δυνατότητα ευρύτερου σχεδιασμού. Πρόκειται για μια χαμένη ευκαιρία αλλά και για μια πώληση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.


β. Επαναφέρουμε το ζήτημα της αγοράς από επενδυτές που αποποιήθηκαν τα χρέη τους αλλά... επανήλθαν ως "επενδυτές" όπως ο γνωστός όμιλος της Eurobank.

γ. Τίθεται το ερώτημα το κράτος που βρήκε δεκάδες δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση για΄τι αρνήθηκε να βρει πολύ λιγότερα για την αξιοποίηση μιας γης που είχε ασφαλή και βεβαιωμένη αξία.

δ. Η άθλια μεταστροφή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των αχρείων συνεταίρων τους ΑΝ.ΕΛ που υπερψηφίστηκαν με σημαία την άρνηση της πώλησης και κάνουν το αντίθετο, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τι σημαίνει ανηθικότητα στην πολιτική και σε ποιο βαθμό είναι απονομιμοποιημένο το πολιτικό σύστημα

ε. Οι περιφερόμενοι "αναλυτές" που υπερασπίζονται την "επένδυση" δεν μας λένε τι νόημα έχει η αξιολόγηση τιμών, σύμφωνα με την οποία φορολογούνται οι πολίτες εάν δεν είναι αποδεκτή από την "αγορά"

στ. Ποια είναι τα εχέγγυα γιατί δεν προκύπτουν από τη σύμβαση για τις θέσεις εργασίας και μάλιστα πως θα διασφαλιστεί να είναι Ελληνικές;

Το Εθνικό Μέτωπο παρακολουθεί την εξέλιξη ενός ακόμα δράματος και δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την λογική του ξεπουλήματος από παράνομους στην πράξη πολιτικούς που δεν εκφράζουν ούτε την εθνική βούληση ούτε την λαϊκή εντολή.


Ανακοίνωση των Τομέων Εθνικής Οικονομίας και Δημοσίων Έργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου