Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η ανυπαρξία εθνικής πολιτικής άμυνας και εξωτερικών φέρνει την υποβάθμιση και εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους.


Η σύνθετη κρίση που παρουσιάστηκε την εξαετία που έχει προηγηθεί και βρίσκεται σήμερα στο αποκορύφωμά της, αποδυνάμωσε την Ελλάδα εσωτερικά και εξωτερικά. 
Όπως έχει επιμείνει το Εθνικό Μέτωπο, η κρίση είχε αίτια βαθύτερα από την διεθνή κρίση και ακολούθησε το δρόμο της χρεωκοπίας και της εξάρτησης η χώρα, αφού όλες οι ελίτ που την καθοδηγούσαν είχαν κατορθώσει να την συνδέσουν τόσο με τα διεθνή κέντρα και να την αποδυναμώσουν πνευματικά, ηθικά, οικονομικά και να την καταστήσουν έρμαιο των αγορών.

Τα κύρια χαρακτηριστικό της πολιτικής μας στον διεθνή ορίζοντα ήταν η υποχωρητικότητα, η αδυναμία εθνικής παρουσίας σε θέματα όπως η Βόρειος Ήπειρος, η Κύπρος, η Θράκη αλλά και η διαρκής προσφορά στα Βαλκάνια χωρίς  σχέδιο, χωρίς ανταλλάγματα. Έτσι, σήμερα, εμφανίζονται όλοι να έχουν επωφεληθεί και να διεκδικούν  ενώ εμείς στην καλύτερη περίπτωση διαμαρτυρόμαστε!

Σε όλα τα θέματα η γραμμή ήταν μόνο κατευνασμός και οικονομικές συνεργασίες που κατά βάση ευνοούσαν τους εταίρους μας. Διαμορφώθηκε μια Βαλκανική πολιτική που διέλυσε την βιομηχανία και τη βιοτεχνία στη Βόρεια Ελλάδα, αξιοποίησαν οι Αλβανοί τεράστια ποσά σε εισροές και συναλλαγματικά αποθέματα και η Τουρκία έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς χωρίς να είναι στην Ε.Ε. Η Κύπρος και πάλι εγκαταλείφθηκε και η τότε ηγεσία της χώρας σχεδόν ταυτίστηκε με το σχέδιο Ανάν που ευτυχώς ανέτρεψαν τα αδέλφια μας στο δημοψήφισμα.

Η ίδια πολιτική ακολουθείται δυστυχώς και σήμερα έχει όμως περάσει στην επικίνδυνη σφαίρα όπου τα σχέδια των γειτόνων βρίσκονται εγγύτερα στους στόχους. Τώρα, έχουν αποθρασυνθεί, παρακολουθούν τους διεθνείς συσχετισμούς με έντονη δική τους παρουσία ενώ εμείς έχουμε εκχωρήσει την τύχη μας στις Βρυξέλλες. Εσωτερικά, συμβαίνουν σημεία και τέρατα στη Θράκη και η παρουσία του Αμερικανού προέδρου σχετίζεται με την "επίλυση" του Κυπριακού όπως επιθυμεί η Τουρκική πλευρά και συμφέροντα ξένα προς τον Ελληνισμό.

Το πρόβλημα με το εξωτερικό είναι πρόβλημα εσωτερικό. Αφού η μεταπολιτευτική πολιτική τάξη και το επικοινωνιακό ΄σύστημα δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να διχάζουν τους Έλληνες και κτυπούν τον εθνικισμό και τα εθνικά δίκαια. Πως θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα Εθνικό Μέτωπο αφού όσοι κυβερνούσαν αλλά και πολλοί που τους ψήφιζαν δεν το πίστευαν. Το αναμφισβήτητο πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί οι Βούλγαροι, για την Ελλάδα ήταν πάντοτε σε αμφισβήτηση από υπουργούς, καθηγητές , δημοσιογράφους, διπλωμάτες. Ο όρος εθνική πολιτική δεν ήταν καν αποδεκτός και είχε αντικατασταθεί από την παραμετρική Ευρωπαϊκή πολιτική που αποδείχτηκε αναποτελεσματική και επικίνδυνη.

Απαιτείται ριζική αλλαγή στην πολιτική αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων και των διεθνών συσχετισμών. Η αποκατάσταση της κυριαρχίας και η διατύπωση των δικών μας ορίων είναι η πρώτη κίνηση και αυτό προϋποθέτει την πολιτική μεταβολή σε βάθος Δεν φτάνει να φύγουν από την κυβέρνηση οι διεθνιστές αλλά να αλλάξει  ολόκληρη η πολιτική που διέπει αυτό κράτος, στην διπλωματία , τις ένοπλες δυνάμεις, την εσωτερική λειτουργία των μηχανισμών.Ας έχουμε στο νου μας ότι κάθε νέα περιπέτεια πριν προετοιμαστούμε μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Γιώργος Δημητρουλάκης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου