Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η επίσκεψη του «φιλέλληνα» ...νομπελίστα ειρήνης Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα


ή αλλιώς "Ave Caesar, morituri te salutant"
(Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.)

Ο σύγχρονος Καίσαρας, ο Πλανητάρχης όπως αποκαλείται στις μέρες μας, ο Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε μία μικρή αποικία του, την Ελλάδα.  Και ζήσαμε εμείς οι Έλληνες από κοντά μία χολυγουντιανή υπερπαραγωγή που έστησε η Αμερικάνικη προπαγάνδα.

Δεχθήκαμε μαθήματα ανθρωπισμού, δημοκρατίας, πολιτισμού, αντιρατσισμού, κλπ. κλπ. από έναν άνθρωπο
που «αποδείχτηκε» «μεγάλος λάτρης του Ελληνικού Πολιτισμού» φυσικά όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά όλοι  οι λαοί της Γης, αφού τα ΜΜΕ όλου του κόσμου παρακολουθούσαν την επίσκεψη του Πλανητάρχη στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία (τους).


Ο Μπαράκ Ομπάμα σχεδόν δάκρυσε με τα βάσανα του Ελληνικού λαού και αν κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή –μας είπε- θα αναδιαρθρώσουμε την οικονομία μας και θα έρθει επιτέλους η ανάπτυξη.

Επί των ημερών του έβαλε την πατρίδα μας στην καταστροφική οδό των μνημονίων ένας άλλος ομοιδεάτης του, ο καθηγητής (σοσιαλιστής) Γ.Α. Παπανδρέου που μαζί με το ΔΝΤ την ΕΕ, και τους επόμενους ντόπιους διαχειριστές-εντολοδόχους  της εξουσίας (Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα και τα λοιπά δεκανίκια τους) και φυσικά προπαντός με την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης του, κατέλυσαν την Εθνική μας κυριαρχία για να υφαρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας, γιατί έτσι τους βόλευε , αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους. Γιατί αυτό πάντα έκαναν και πάντα κάνουν οι ισχυροί. Φτωχοποίησαν, εξαθλίωσαν εκατομμύρια Έλληνες, οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες στην απόγνωση και την αυτοκτονία. Καταπάτησαν και κατάργησαν κοινωνικά δικαιώματα. Αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για τις στρατιές ανέργων που δημιούργησαν. Για τον πόνο που προκάλεσαν.

Και την περασμένη εβδομάδα, εδώ στην Αθήνα σήμανε η ώρα της υποκρισίας,  η ώρα των κροκοδειλίων δακρύων του απερχόμενου Πλανητάρχη...

Αξίζει επίσης να  αναφέρουμε επιγραμματικά κάποια από τα «έργα και τις ημέρες» του κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης κου Μπ. Ομπάμα που θα τον ακολουθούν για πάντα:

Επί της προεδρίας του μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου αναπτύχθηκαν σε τουλάχιστον 133 χώρες – δηλαδή σχεδόν σε όλο τον  πλανήτη.

O Πρόεδρος Μ. Ομπάμα υπέγραψε τους δύο υψηλότερους «αμυντικούς» προϋπολογισμούς του 21ου αιώνα. Στα οκτώ χρόνια της προεδρίας του δαπανήθηκαν 816 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την οκταετία του Τζορτζ Μπους -που χαρακτηρίστηκε από τους πιο σκληρούς Προέδρους των ΗΠΑ- αν ότι ο τελευταίος κλήθηκε να διαχειριστεί άμεσα την μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή.

Παρά το  ότι το πρόγραμμα στοχευμένων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ξεκίνησε επί Τζορτζ Μπους, επί Μπαράκ Ομπάμα έγινε εκτενής χρήση αυτού του νέου φονικού όπλου, όπου σχεδόν 5.000 άνθρωποι  θανατώθηκαν από αυτό.

Να τονίσουμε εδώ ότι η θητεία του Πλανητάρχη Μπ. Ομπάμα έφτασε στο τέλος της, και η επίσκεψή του δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να εξυπηρετήσει έστω κάποια ελληνικά συμφέροντα, ως συνήθως τα δικά του συμφέροντα εξυπηρέτησε.

Οι πρόσφατες Αμερικανικές εκλογές ανέδειξαν νικητή τον Ντ. Τραμπ. Δεν τρέφουμε καμμία αυταπάτη ότι θα αλλάξει η πολιτική της αυτοκρατορίας. Άλλαξε μόνο ο αυτοκράτορας. Θεωρούμε ότι προσαρμόζεται ο καπιταλισμός στα νέα δεδομένα. Απλώς ο λύκος αλλάζει προβιά.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το αντίπαλο δέος των ΗΠΑ, η Ρωσία του Πούτιν βαδίζει τον ίδιο δρόμο. Ισοπεδώνει λαούς, αξίες, δικαιώματα, εξοντώνει όσους ανθίστανται στα σχέδια του Πούτιν και των επικυρίαρχων που βρίσκονται κοντά του.

Είμαστε αντίθετοι και με την εμπροσθοφυλακή της Παγκοσμιοποίησης, την Κίνα και την Ινδία. Γιατί αφενός ενώ οι λαοί της Ινδίας και της Κίνας ζουν μέσα στη φτώχεια και την δυστυχία δουλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί κάτω από συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα  οι κυβερνήσεις τους (και ένας μικρός κομματικός και κρατικός μηχανισμός) και μία μικρή ολιγαρχία, κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ ή δολλάρια σε βάρος των λαών τους, και αφετέρου πολεμούν συνειδητά τους εργαζομένους των άλλων εθνικών κρατών αφού τα κινέζικα και ινδικά προιόντα έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πολύ φθηνότερης τιμής αγοράς τους από  τον καταναλωτή. Έτσι οι επιχειρήσεις των άλλων χωρών κλείνουν, οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι και ολιγάρχιες κινέζοι και ινδοί θησαυρίζουν.

Είμαστε ρεαλιστές γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δυνατοί κι εμείς ένα μικρό έθνος. Όμως δεν θα παραδοθούμε.

Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας να χαλάσουμε τα σχέδιά τους.

Να ζήσουμε και να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια.

Όσο ζούμε θα αγωνιζόμαστε για εθνική κυριαρχία, για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Υ.Σ1: Ο θαυμασμός και οι αναλύσεις με τα κρυφά και φανερά νοήματα της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα των αστών, των μικροαστών των συστημικών ΜΜΕ και των λοιπών τσιρακιών και τρωκτικών καθώς και μεγάλης μερίδας του φιλοθεάμονος κοινού (των νεοελλήνων) μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Υ.Σ2: Τελικά τί έγινε με το πιάνο (του «μακεδονομάχου» κου υπουργού) ρε παιδιά; Θα χωρέσει στο γραφείο;

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ...

Υ.Σ3: Κώστα Καρδαρά,

Δεν φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Βρεθήκαμε στο διάβα σου ή βρέθηκες στο δρόμο μας, αυτό σημάδεψε τις ζωές μας.

Πάντα θα μας εμπνέεις, πάντα θα είσαι στην καρδιά και το μυαλό μας όπως ακριβώς ήσουν: λεβέντης, αγέρωχος, αγνός και δίκαιος, φίλος, συναγωνιστής και δάσκαλος.

Εις το επανιδείν


Γιάννης Βορδόχειλας
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου