Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Πίσω από τα γεγονότα μπροστά από τις κάμερες.


Η περίπτωση του Βοτανικού, συνολικά και όχι μόνο στην εκκένωση του χώρου από την αστυνομία αποκάλυψε και πάλι την παθογένεια της πολιτικής εκπροσωπήσεως του εθνικιστικού κινήματος. Το μεγαλύτερο βάρος και το πλέον υποκριτικό πρόσωπο βαρύνει την "Χρυσή Αυγή". Ασχολείται με προχειρότητα με όλα τα ζητήματα, της διαφεύγει συστηματικά η ουσία, δεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντιστάσεως στην Ελληνική κοινωνία παρά το ότι έχει προικιστεί με το 6,5% και διαθέτει ένα μεγάλο οπλοστάσιο θεσμικών, επικοινωνιακών και υλικών δυνατοτήτων. Αντί λοιπόν να ασκήσει το χρέος της παρουσιάζεται όπου υπάρχει κάμερα και προχωρά σε "βαρυσήμαντες" δηλώσεις όπως ότι δεν θα το επιτρέψει να γίνει ενώ έχει ήδη γίνει. Σκοπός είναι η διατήρηση της δημοσιότητας, η προβολή προσώπων και σχημάτων και τελικά η καπηλεία έστω και μικρών σε έκταση προσπαθειών, στελεχών που δεν έχουν καμία σχέση με την Χ.Α. Αντιθέτως, πολιτικοί φορείς με ελάχιστα μέσα κινούν το ίδιο ζήτημα πολύ περισσότερο χωρίς όφελος εκλογικό ή προσωπικό.


Ο απολογισμός του ζητήματος του Βοτανικού αλλά και την ισλαμικής διείσδυσης στην Αθήνα που είναι ένα ευρύτερο ζήτημα αναδεικνύει ακριβώς αυτές τις παθογένειες. Συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες για την δημοπράτηση του έργου και συμβάλαμε στην ματαίωση τέσσερις φορές, πραγματοποιήσαμε την μεγαλύτερη και πρώτη συγκέντρωση στον Ελαιώνα και συμμετείχαμε σε όλες τις συγκεντρώσεις κατοίκων στην πλατεία. Κάνουμε έναν συνεχή αγώνα ενημερώσεως στις γειτονιές της Αθήνας και θεωρούμε ότι έχουμε κάνει πολύ λίγα έναντι του στόχου. 
Πως εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την δράση τους αυτοί που δεν κατόρθωσαν ούτε να προβάλλουν το θέμα; Δεν τους συγκινεί το γεγονός ότι έσπευσαν οι συλληφθέντες να δηλώσουν ότι αρνούνται κάθε σχέση με την Χ.Α

Δυστυχώς, η εμπειρία μαζικών αγώνων στο ελληνικό εθνικιστικό κίνημα και η αδυναμία του να συνδεθεί με την κοινωνία είναι δεδομένη και δεν αφορά μόνο την Χ.Α. Πρέπει όμως να μην αποδειχτεί αξεπέραστη, πριν να είναι αργά. Οι έχοντες έως αυτή τη στιγμή το πρόκριμα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Λιγότερες πόζες περισσότερο έργο.


Ανακοίνωση της Οργάνωσης Αθηνών του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου