Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η Ελλάδα περικυκλωμένη. Ο καταστροφικός μονόδρομος στην Οικονομία συνεχίζεται.


Με την Τουρκία να έχει ξεφύγει από κάθε πρόσχημα "συνεννοήσεως", την Αλβανία να εκτελεί εντολές εντάσεως, τα Σκόπια να γίνονται το νέο πεδίο Βαλκανικής αντιπαραθέσεως όπου η Ελλάδα είναι και πάλι απούσα, τη Βουλγαρία να μπαίνει στο παιχνίδι, την μεταναστευτική  κρίση να κλιμακώνεται, το ζήτημα αποκαταστάσεως της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής πολιτικής γίνεται όρος επιβιώσεως.


Η πορεία της πατρίδας που απονευρωμένη και κουρασμένη, με ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων κινείται υπό κηδεμονία, παρακολουθώντας τις εξελίξεις χωρίς αντιδράσεις, χωρίς πνεύμα έστω λειτουργικής άμυνας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Διότι, ακόμα και στις ιστορικές περιστάσεις κατά τις οποίες το έθνος αντιμετώπιζε δυσχέρειες, είχαμε μια έκδηλη αποφασιστικότητα, είχαμε δομές ικανές να αντιδράσουν. Εδώ αντιμετωπίζουμε μια ιδιότυπη κατοχή που ενδιαφέρεται μόνο για την τήρηση της εγκληματικής πορείας στην οικονομία επιτρέποντας με την άδεια του πολιτικού κόσμου την περιδίνηση της χώρας έως τον ακρωτηριασμό της και τον αφανισμό της.

Η ανακοίνωση των στοιχείων σύμφωνα με τα οποία το 84% των επιχειρήσεων που συστήνονται αφορούν στην εστίαση , το λιανεμπόριο και τη διασκέδαση, είναι η πιο ασφαλής απόδειξη ότι η οικονομία παραμένει στον καταστροφικό μονόδρομο του τριτογενούς τομέα και της μεταπρατικής χρεοκοπίας. 
Η παραγωγική ανασυγκρότηση, έστω εντός της ευρωζώνης, δεν επιχειρείται αλλά αντίθετα αυξάνεται η προσέλευση νέων στον εσφαλμένο δρόμο, παράλληλα με την μετανάστευση και την ερήμωση της χώρας.


Το περιεχόμενο της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση περιέχει μέτρα απολύτως υφεσιακά όπως η μείωση του αφορολογήτου και η μείωση των συντάξεων , γεγονός που συνεπάγεται και την περαιτέρω μείωση της ρευστότητας άρα και άλλη μείωση στη ζήτηση. Το σπιράλ θανάτου της Ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται και το κύριο ζητούμενο που είναι η πλήρης εξάρτηση της πατρίδας μας και του πλούτου της, ανθρώπινου και φυσικού πραγματοποιείται. Οι επιδιώξεις των δανειστών είναι να πάρουν τα λεφτά πίσω, να βρουν συμφέρουσες ευκαιρίες, να αποφύγουν περιπέτειες στην ζώνη του ευρώ και στον διεθνή ανταγωνισμό. Έτσι, δεν χρειάζεται ανάλυση μη συμβατικών θεωριών συνωμοσίας αλλά η απλή ανάγνωση προθέσεων που είναι σύμφωνη με όσα  ούτε κρυφά είναι , ούτε ασυμβίβαστα με την Ε.Ε αφού η επιδίωξη κέρδους δεν σχετίζεται με πατρίδες αλλά με αγορές. Παίρνουν ότι περισσότερο μπορούν και εκτονώνουν τον κίνδυνο εξεγέρσεως με την πολιτικές ευκαιρίες της μετανάστευσης, της επικοινωνίας, της επιδοματικής πολιτικής.

Αυτή η συγκλίνουσα προσπάθεια, που στόχο έχει την αφαίρεση από την κοινωνία όλων των δυνάμεων αντιδράσεως, εκτελείται από το εγχώριο πολιτικό σύστημα με την κοντόφθαλμη αντίληψη ότι "η εξουσία που διαθέτουμε είναι αρκετή" αφού μας εξασφαλίζει τα προνόμια που τόσο επιθυμούμε. Είτε πείθουν κάποιοι τον εαυτό τους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος είτε πραγματικά το πιστεύουν λόγω ανεπάρκειας η δειλίας, το γεγονός παραμένει και η Ελλάδα σύρεται στην καταστροφή.

Αυτό τα συνδυαστικά στοιχεία απαξίωσης της εργασίας - κύριο μεταπολιτευτικό χαρακτηριστικό- βαθιάς πνευματικής κρίσης, πλήρους και απροσχημάτιστης απώλειας της κυριαρχίας, οικονομικής καταστροφής και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, αποθράσυνσης όλων των εχθρικών προς τον Ελληνισμό δυνάμεων, δεν είναι δυνατόν να τα αντιμετωπίσουμε με λύσεις προερχόμενες από το περιβάλλον αυτού του προδοτικού κόσμου και των ιδεών του. Οι πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι είναι αυτοί. Δεν μπορούν να δώσουν λύσεις μόνον να επιτείνουν το πρόβλημα.

Η Εθνικιστική πρόταση δεν είναι εύκολη, ούτε έχει λύσεις μαγικές. Είναι όμως η μόνη καθαρή, τεκμηριωμένη, έντιμη, σύμφωνη με τις πραγματικές διαθέσεις των Ελλήνων για επιβίωση και πρόοδο και επιτέλους η μόνη σύμφωνη με την υγιή βούληση του έθνους που αγωνίστηκε για να είναι ανεξάρτητο και κύριο της πορείας του, της ζωής του, του μέλλοντος του.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου